Kejam!!

Written by Atishoo86 3 comments Posted in:

KUALA KRAI: Menyayat hati apabila seorang bayi lelaki yang baru lahir bukan saja dibuang ke dalam tong sampah, malah mayatnya dibakar sehingga melecur seluruh tubuh.

ZALIM... pasukan polis forensik Kota Bharu mengutip mayat bayi lelaki dijumpai dalam tong sampah.
ZALIM... pasukan polis forensik Kota Bharu mengutip mayat bayi lelaki dijumpai dalam tong sampah.

Mayat bayi itu tergolek keluar dalam longgokan sampah sarap ketika seorang daripada pekerja mengheret tong sampah plastik itu di Jalan Zainal Abidin, di sini.


Pekerja kontrak terbabit, Abdul Rahman Husin, 29, berkata dia tidak menyangka tindakannya mengheret tong sampah menjadi punca penemuan mayat bayi itu.


“Kami bertiga melakukan rutin biasa mengangkut sampah di Jalan Zainal Abidin. Mulanya saya tidak perasan kewujudan mayat bayi itu di dalam tong sampah terbabit.


“Namun, sebaik mengheret tong sampah itu untuk memudahkan sampah dimasukkan ke dalam lori, tiba-tiba satu objek tergolek. Kami terkejut apabila mendapati ia mayat bayi,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian, semalam.

Dia segera mendapatkan bantuan polis peronda yang kebetulan tidak jauh dari situ.


“Saya memaklumkan penemuan bayi itu yang masih bertali pusat, berkulit cerah dan kaki terputus daripada badan. Beberapa anggota dari Unit Forensik kemudian datang untuk membuat pemeriksaan,” katanya.


Abdul Rahman tidak menolak kejadian berlaku malam kelmarin berikutan seorang rakan memberitahunya, tong sampah berkenaan masih dalam keadaan baik Khamis lalu.


“Saya geram dengan tindakan individu tidak bertanggungjawab yang sanggup membuang bayi yang cukup sifatnya. Lepas itu, dia dibakar pula,” katanya.


Tinjauan Metro Ahad di kawasan terbabit mendapati, orang ramai mengerumuni kawasan timbunan sampah berkenaan selepas mengetahui penemuan mayat bayi itu.


Anggota polis memasang tali penghalang untuk membolehkan kerja-kerja pemeriksaan ke atas mayat dilakukan dengan teliti tanpa gangguan.


Malah, beberapa anggota polis dari Unit Forensik Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kelantan dilihat sibuk melakukan siasatan.

Timbalan Ketua Polis Daerah, Deputi Superintendan Rahim Ghani, ketika dihubungi mengesahkan penemuan mayat bayi itu.


Katanya, aduan diterima daripada seorang kakitangan MDKK yang menjalankan kerja mengangkut sampah di kawasan terbabit.


“Kita tidak tahu punca sebenar kematian bayi itu sama ada dia meninggal dunia kerana terbakar atau dibunuh terlebih dulu sebelum mayatnya dibuang ke dalam tong.


“Mayat bayi itu dihantar ke Hospital Kuala Krai untuk bedah siasat, manakala kes disiasat mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran bayi dan menyebabkan kematian,” katanya.

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Ya Allah, kejamnya2, xder hati perut langsung!

Binatang lg mulia drpd nih!
cdeyhnya bila saya bc berita nieh pg td...
menangis2 saya bila memikirkan how come dorg SANGGUP, TERGAMAK wat mcm nih
kpd baby, nyawa yg br lahir ke dunia, yg x berdosa,
mcm tuh ja ko bunuh?!
xder hati? xder otak ker?
Kejam... memang kejam...

p/s: cuba pikir sket, ada psgn suami isteri yg bertahun2 usaha nak dptkan baby/anak, tp nieh bleyh bakar cmtuh ja!! bodoh2!! bdak tuh x slh pon la bengong!


Read more

so small

Written by Atishoo86 0 comments Posted in:



So Small

by Carrie Underwood

What you got if you ain't got love
the kind that you just want to give away
It's okay to open up
go ahead and let the light shine through
I know it's hard on a rainy day
you want to shut the world out and just be left alone
But don't run out on your faith

'Cause sometimes that mountain you've been climbing is just a grain of sand
What you've been up there searching for
forever is in your hands
When you figure out love is all that matters after all
It sure makes everything else
seem so small

It's so easy to get lost inside
a problem that seems so big at the time
it's like a river thats so wide
it swallows you whole
While you sit around thinking about what you can't change
and worrying about all the wrong things
time's flying by
moving so fast
you better make it count 'cause you can't get it back

Sometimes that mountain you've been climbing is just a grain of sand
What you've been up there searching for
forever is in your hands
When you figure out love is all that matters after all
It sure makes everything else
Seem so small

Sometimes that mountain you've been climbing is just a grain of sand
What you've been up there searching for
forever is in your hands
When you figure out love is all that matters after all
It sure makes everything else
Oh it sure makes everything else
Seem so small


suka sgt3 dgn lyrics lagu niehhh...

check out the official video clip, best! --> SO SMALL

Read more

Good Luck to You ♥

Written by Atishoo86 6 comments Posted in:

kay, just wanna do a surprise wish for SAFWAN!

NOTE:
- dis video contains a human being but look like an alien doing a shout out.
- bukan plan, mmg spontan jer.
- asalnya tgh ngantuk study, so start tgk2 video dlm2 camera yg di record dgn kohai2 n hana chan semalam. tetibe dtg idea nieh, and with just a simple 'record' click, nihlah hasilnya.
- mmg spontan jer, obviously, sbb xpasan pon kamera tgh zoom, so nampakla jerawat2 suma kat muka n nampak cam alien tgh bercakap.
- amat inappropriate n disturbing to watch, sekian.



so, byk babbling than wish kan wak? gomenne... (^^")

well, Good Luck Happyo!!

oh, and also, to my dearest fren Norq chan, Good Luck in ur Final Exam,
and to Mimi chan also, Good Luck Happyo!!

*Happyo= presentation

Read more

dugaan

Written by Atishoo86 2 comments Posted in: , , ,

manusia xlepas dr dugaan...
lepas satu, satu dtg... xsmpat nak selesaikan satu prob, satu lg prob dtg...
hampir putus asa dah smlm... tp dinasihatkan dgn baik oleh mr s...

Allah xkan beri dugaan kpd org yg xmampu menghadapinya...

saya tidakla sekuat mana...
smlm saya asik persoalkan... kenapa aku? kenapa mslh lagi?

my bad, x patut saya persoalkan itu semua, semua adalah kerjaNya n semua ada hikmah disebaliknya, insyaAllah...
wpon dugaan mendtg tanpa henti sekarang nieh, moga2 Allah akan permudahkan kan jalanku masa hdpn nanti, amin...
ya Allah berikanlah kekuatan serta keimanan pdku utk menempuh dugaanMu ya Allah... amin...

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

i just luv dis song...



Broken Strings
by James Morison feat Nelly Furtado


Let me hold you
For the last time
It's the last chance to feel again
But you broke me
Now I can't feel anything

When I love you,
It's so untrue
I can't even convince myself
When I'm speaking,
It's the voice of someone else

Oh it tears me up
I try to hold on, but it hurts too much
I try to forgive, but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

Oh the truth hurts
And lies worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before

Oh what are we doing
We are turning into dust
Playing house in the ruins of us

Running back through the fire
When there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when it's too late

Oh it tears me up
I try to hold on, but it hurts too much
I try to forgive, but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell something that ain't real

Well the truth hurts,
And lies worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before

But we're running through the fire
When there's nothing left to save
It's like chasing the very last train
When we both know it's too late (too late)

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I cant tell you something that ain't real

Well truth hurts,
And lies worse
How can I give anymore
When I love you a little less than before

Let me hold you for the last time
It's the last chance to feel again

p/s: James Morrison

Read more

Nagoya

Written by Atishoo86 2 comments Posted in: , , ,

Nagoya?
wat about nagoya?
no, i dun live in nagoya and no, i dun study in nagoya.
so, why all of sudden Nagoya?

hurm... ntahla... actually tomorrow ada majlis sobetsukai(farewell) KUJ kat nagoya utk menghargai student yg grad tahun n to say babai kat dorg...
awat dorg wat ari kamis pon i dunno lah, awat x wat time weekend adik2?
nieh pon br jer tau... thn nih kuj agak senyap, kami hampir2 lupa akan kewujudan kuj, smpai rs nak wat persatuan sndri ja. apa kes??

so, nak pegy ker x?
ati rs nak pegy sbb nieh maybe last time dpt jmpa kawan2 sebatch yg dah nak grad before dorg balik msia.
yala, kang balik msia ntah kontek ntah tak dah, mnla tau kan, tp harap2 biarlah kekal tsunagari(pertalian) yg terbina. syg kalo biarkan cmtuh ja kan?
wpon saya xdpt grad sama2 ngan korg, extend sethn (insyaAllah sethn ja), tp saya rasa bangga dgn sahabat2 sy yg grad nih! tahniah korg! *clap2*
so, dat's why saya rs nak pegy utk meraikan dorg.
tambah plak dpt makan nasi beriani free kan. haha

member2 kat toyohashi pon ajak pegy utk meramaikan n memeriahkan lg rombongan from toyo, tp knapa yer hati berbelah bagi?
tiap2 kali ada event kat nagoya saya akan mcmnie, rs nak jmpa kawan2 membuak2 sgt, sbb bukan senang nak jmpa ramai2, wpon dorg x kesah pon kalo xjumpa saya! haha
tp saya mmg suka jmpa ramai2, catching-up pasal dorg, etc...
tp ntahlah... nagoya secara generalnya mmg saya suka la.
jln2 nagoya pon en Safwan juga akui byk yg sy dah arif.
lagipon tuhla bndar besar plg dkt dgn toyohashi. sudah pastila org yg kuat berjln n shopping mcm sy nieh arif dgn tmpat2 di nagoya (note: sbg org luar nagoya, bleyh dikira arifla...hukhuk)

saya n safwan jga slalu lepak2 di nagoya.
kira kesimpulannya, nagoya bestla secara general.

cuma secara specificnya, saya agak fobia dgn kawasan meikodai.
apatah lagi bila ada event yg diadakan di kaikan(international house) nya.
tiba2 rs seram sejuk, n creepy x pasal2.
bercampur aduk prasaan, yg pastinya suma pasaan yg negatif2 ajer.
takut, creepy, feeling unwelcomed, gerun, feeling betrayed, lemah lutut, dsb.
haha. pelik bukan?
slalu ada negatif vibe di situ.
owh, satu lg yg saya xgemar, bbrp kali ada kes bila bkenalan dgn kohai(junior) nagoya br masuk, bila saya perkenalkan diri sbg Aisha dr Toyohashi, serta pelajar thn berapa, acapkali dibalas dgn "ohh~ ex- ####" eyh?"
satu lagi reason yg menyebabkan saya x selesa menghadirkan diri ke majlis seperti ini.
iyela bila dikata mcmtuh, i cant help but think of wat they've heard about me, etc. wpon realitinya maybe xdak apa2 pon, but dat thought had crossed my mind.
well, oh well.

kesimpulannya, saya xtau nak decide samada nak pegy atau x besok nieh~~~ nasi beriani free tuhhh~~~

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰


arini, dua sensei n seorg rakan tegur saya pakai selendang pemberian kakak saya nih. mereka ckp sy nampak ceria n berseri2(ok, nieh tambah sndri. haha).

pakai selendang nieh, xnampak muka saket sangat, kata mereka! wah3. tiap2 arila sy pakai slendang nih nampak gayanya! hakhak

note: gambar gedik pgg lipstick nih diamik sabtu lepas utk mem'promote' lipstick kat mama saya ya! bukan saja2 wat props!

(time nieh mama reply..."kesiannya tgk muka isha yg mmg nampak saket...isha x baik lagi??" owhh, u can never hide anything from ur mum, they always know) T_T

and she continues, "btw, cantik kaler lipstick tuh. nampak natural!" haha


wat i feel like wearing dis selendang?? --> hurm saya rasa mcm candy bergerak! haha

yup, exactly!






Read more

i really need these things in my life...
especially lately when i always forgot where i put my stuffs.
it's very menyusahkan when i forgot to put my house or car keys dekat tmpat kunci.


tp yg paling2 menyusahkan...
is when u only have a pair of glasses,
u wore contact lenses to school, and as u came back home, before taking ur bath, u took off the lenses without thinking 1st...
then after u took ur bath, obviously ur world is blur (referring to org yg memakai cermin mata 'berkuasa tinggi' mcm saya)...
and as u wanna make ur vision clearer and make ur life normal again, u suddenly realize u dunno where u put ur glasses!

now tell me how can i find it, when i myself pon teraba2 nak jln, dok rabun cmtuh...?? how meh...
nieh yg saya slalu tensen nieh! nk pki kntek lens balik, tp sbb br bukak jer...
tension sgt dgn ke'careless'an diri sndri nieh...

so, i really think with these kind of gadgets, my life would be much easier!

1) spectacles, car keys, house keys, etc dat u can miskol whenever they r out of ur sight.
-basically, each of these things will hv their own phone no.
so, whenever u lose them, u juz hv to dial the number, and in a few seconds, u may NOT hear a ringtone(sbb takut knpius dgn bunyi tel rumah @ handphone), but u might hear dis "I'M HERE, I'M HERE!!"

"i'm here! i'm here!" errr, creepy la plak.

2) a things navigator dat can detect my stuffs.
- a basic navigator use... u juz click on wat u're searching for, and it'll detect those stuffs.

e.g:
things missing: "PENSIL TEKAN"--> enter--> kuar map umah berupa map 3D, menunjukkan pensil tekan berada di celah2 sofa.

cool kan?? and mudah kan??

tp kalo dah ader sure sume menda pon xmau cari sndri, last2 navigator nieh mengamuk cakap: "SILA URUSKAN BARANG SENDIRI DENGAN TERATUR!!" haha

"pandai2la hg susun n simpan brg sendri, jgn dok buang meghata-ghata (merata-rata)"-->petikan dr navigator barang utara edition.

Read more

CT Scan

Written by Atishoo86 7 comments Posted in: , ,

dtg negara org, tggal di negara org, blajar di negara org nieh, mmg byk n mcm2 pengalaman yg dilalui...
suma org ada pengalaman msg2, yg menarik, gembira, cdeyh, perit, dsb.

semuanya dugaan dr-Nya...
bg saya suma itu ialah dugaan, baik yg ups, n downs. (note: setiap org mmpunyai pendpt yg berbeza)


utk perkara2 gembira, ada dua tafsiran samada ianya ganjaran mahupun dugaan...
kdg2 rs gembira sgt, mcm suma mende dah ada, semuanya baik2 belaka, bukan?
bg saya, saya prefer menganggap ini sbg dugaan, sebab bila kita dlm keadaan begini senang utk kita hanyut dan alpa kerana merasakan suma menda n kebahagiaan telah kita miliki.

utk perkara yg sebaliknya pula, juga ada dua tafsiran samada ianya balasan mahupun dugaan...
utk kes ini, saya lbih suka menganggap ianya adalah kedua2nya.
iya, mgkin balasan terhadap dosa saya yg 'bergelen2' itu , dan pd waktu yg sama ianya juga adlh dugaanNya utk melihat bgmana kita menghadapi ini...

hurm... termembebel pulak, bukan apa blog ni dah jd tmpat meluah perasaan pulak... saya akui mmg tidak menarik utk dibaca org ramai, tp ckpla utk saya menulis apa yg sy rasa dan apa yg buat saya gembira! haha. agak selfish ya?


✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

okla sy mulakan citer sy utk kali nieh...

Jumaat lalu ialah hari yg mencabar buat saya, menahan sakit setelah seminggu, akhirnya makin menjadi2 khamis mlm jumaat tuh.
sakit prot, stlh melihat2 symptom2 nya saya cuak takut2 batu karang @ gallstones.
nak jln pon saket semcm, so dgn rs cdeyh n hampa kerana jadual harian serta jadual lab saya terganggu, sy terpaksa jgak pergi ke hosp.
yala, watever it is, 体力が一番大事、体力がなかったら、勉強とかもできないよね~ (kesihatan perlu diutamakan, kalo x ape pon x jln)

kerana melalui pengalaman lalu, sy yg x mengambil kesah sgt hal kesihatan nieh, last2 memakan diri jgak. so, skrg, apa2 skalipun sy dah jd sgt alert.

so, xpela, dipendekkan cerita, mcm2 la test kne wat, tp sy nak citer pasal satu nieh. sy kene wat ct scan! OMG OMG.
bukan apa slalu tgk kat tv jer, and prasaan bila tgk kat tv tuh slalunya cam "kesiannya dkt pesakit2 tuh...", tetiba sendri kena.

amat berdebar dok bilik luas cmtuh, ditinggalkan seorg diri dgn doc n nurse monitoring dr dlm blk khas n bg arahan through mic ajer, plus mesin tuh dok gerak2!
ms di pertghan proses tuh tetiba tgk chy laser kat skrin tuh makin laju, then mesin tuh pon bunyinya makin kuat, bunyi mcm mesin dryer baju ok! saya pon dimasukkan dlm mesin tuh, time tuh saya terpikir, apela dorg nak wat ngan aku nieh? i feel like the machine is gonna turn me into an AVATAR! hoho.

kemuncak nya is bile dorg injek masuk ubat utk enhancement, maksudnya ubat tuh meng'clear'kan lagi rupa2 organ2 n cacing2 kerawit dlm perut saya dalam hasil scan nanti.
sblm tuh sy kne sign surat yg mengatakan sy phm dgn risiko2 n kebrgkalian apabila di injek ubat nieh nnti.-->manala x cuak kan? yg plg best sebaik di injek ubat tuh, badan akan rasa panas sgt wat seketika... wah3...

so, xpela... tuh jela sy nak kongsi, result saya? hurm... biarlah rahsia. (^^)



siyes saya cuak, x tipu!

a bit on ct scan:
CT or CAT scans are special x-ray tests that produce cross-sectional images of the body using x-rays and a computer. These images allow the radiologist , a medical doctor who specializes in images of the body, to look at the inside of the body just as you would look at the inside of a loaf of bread by slicing it. This type of special x-ray, in a sense, takes "pictures" of slices of the body so doctors can look right at the area of interest. CT scans are frequently used to evaluate the brain, neck, spine, chest, abdomen, pelvis, and sinuses.

Read more

peneman setia

Written by Atishoo86 3 comments Posted in: , , ,

'THESE' hv been my peneman setia since skolah menengah lg, dl curik kaset akak saya. hihi still dgr till now. tenang sgt bila dgr... zikir munajar dr Ust Badrul Amin


skrg, tiap kali bukak @ dgr nieh tringat KUSESS, antara perkara plg memorable time kat skolah dulu, islah solat jemaah beramai2, birzikir, dsb. time tuh plg tenang. wpon ngantuk cmner pon, bila part nieh mmg best sgt pasaannya.

owh, talking about Surau Utama KUSESS (skrg dah tuka nama Surau Al-'Arif), tmpat nieh mmg bermakna, slaen tmpat solat bjemaah, niehla tmpat student2 esp pompuan tdo bgelimpgn sementara tggu prep petang. lunch dah x pnting lg dah, tdo lg penting! haha. yg best lepas2 solat, doa... sebaik jer "aminnn" trus "BOOOMMM!!", msg2 rebah bagaikan askar yg tewas di medan perang, tdola memasing bertelekung smpi xsedar diri! haha.

biler dah senior sket, f4, f5, kami 'up' sket, dpt solat kat tgkat atas, buat port. kalo junior cam takut lg la kan nak nek atas tuh. haha. atas tuh buat port mmg best, port usha senior2 lelaki kacak! wakakaka, kalo kat tgkat bwh xnampak la sbb ada penghadang kan. lawak gila, biler nampak senior yg diminati @ imam fevret, msg2 kat atas tuh nak saf depan, konon2 semangat nak solat la. haha (smbil semayang sambil usha ker?? haha wallahualam)


nieh mmg kes salah guna surau nieh... haha... nak wat cmna, we're juz kids dat happen to masuk asrama at a very young age, with not much freedom, these are among da things we do 'unintendedly' to make our life fun. haha

tiap2 hari jumaat pg subuh, kami akan bersama2 wat sujud sajadah. haa, nih kes mmg lawak la, mcm2 kes. rata2 kes ialah 'kes sujud xbangun2!"
apakah weyh? pengsan ker? TAK. jwpnnya dah slamat dah tdo smbil sujud tuh... elok2 sedar trus bgn duduk tahyat akhir, walhal sume org dah xder, dah blah g breakfast. haha.

xmasuk citer kalo time qiamullail plak! nieh mmg lawak la kan, besenya time qiam yg btol2 khusyuk besenya bdak f3 n f5 serta bdak2 baik+alim. lol
yg len... hurm bukanla nak kata terpaksa kan, tp ala2 separuh hati kot. haha. jd mcm2la kes yg terjadi. ada yg tersengguk time solat(lets assume dia terlebih khusyuk), lalu rebah, langgar org2 sebelah, then gelak reramai.
kes nieh mmg saya x lupa, sbb saya dok saf depan mereka, tgh2 solat dgr dorg gelak serentak, dlm ati da terpk 'mesti ada apa2 jadik nih...'. -->kantoi x khusyuk. haha


tp kesimpulannya, byk sgt kenangan kat Surau Utama KUSESS dl... and sy mmg rindu KUSESS sgt2!
sekian!

xjmpa gambar surau, jmpa yg nieh jer.

Read more

new faves

Written by Atishoo86 9 comments Posted in: ,

haihhh, nieh yg bhy bila sensei bg ensyu(latihan) online nieh, biasala bila dok ngadap comp nieh, ensyu bukak kat satu window, satu window bukak blog, fesbuk, pastuh bukak plak vlc player tgk bangumi bagai... adeihh... yabai2.
jd sensei, tolongla bg latihan bertulis! (salah sensei plak...! haha)


✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

arini sejukkk sgt2! bila tgk tenki yohou (weather forecast), rata2 tmpat trn snow, tp mcm biasala kaw aichi nieh mmg jrgla nak trn snow kan? esp belah2 toyohashi n mie ken. angin ja kuat lbeyh.
jd sbb xtrn snow, trnla hujan dgn lebat nyaaa. mmg basah lencun ah.
kat cnie, ala2 xguna pon pakai payung, rata2 payung akan terbalik jd bentuk parabola tuh, xpon payung rosak, patah2, and yg paling best payung terbang!
jd kes saya basah lencun td adalah sbb payung rosak, memula bentuk parabola, then dia tercabut2 plak dah, siap ada bdak nihonjin gelak2 lg tgk aku, siot ja. haha


aaa, so xpala, balik umah sementara tunggu air panas....
haa, "tunggu air panas?" apakah? haa meh cek nak citer, umah saya nieh umah yg mmg btoi2 tradisional lah, xdak shower, toilet pon jamban cgkung ja... sob3...

jadi bilik mandi saya ada la sebuah kolah (lama gila x sebut kolah), isi air dlm tuh smpai melebihi paras yg ditetapkan, then pusing lah ada satu alat kat tepi kolah tuh yg menunjukkan 0~50min, bermaksud nak panaskan air lama mana, kalo wat 5 minit sah2 lah x panas lg air, so biasanya it'll take about 20~30 mins tuk panaskan air dlm kolah tuh! tradisional sungguh kan??

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

ok2, smbg citer balik, sementara tggu air panas, bleyhlak terasa cam nak men mekap sat, jd saya pon maenla mekap. huhu! the end. (pendek ja citer nye. haha)

dakla sbnrnya nak citer, saya ada new fave skrg, referring to lipstick. suka dgn nyx round lipstick nih dah lama, tp suka dis one color, called 'MARS', ala2 pale pink.

why i like nyx round lipstick?
-sgt moisturizing, kdg2 rs mcm lip balm pon ada, sbb sgt lembut.
-bau dia best! bukannya wangi, cuma dia ada nice smell.
-cute packaging!
-mcm2 tone kaler ada! kelabu pekat?kelabu cair?kelabu asap?kelabu taik anjing? mcm2 ada!
-wpon xla thn lama sgt, tp for dis kind of price, bleyh di consider sbg thn lama jgakla.
-sgtlaaaa MURAH! kalo bli kat nihon mmgla mahal, tp sbb saya bli straight from US, maka murahlah ia, satu lipstick jatuh xsmpai ¥200.

kaler dia suma skalik ada seratus lbeyh, and setakat nih suma yg saya bli mmg 'wat u see is wat u get' lah, camna kita nampak kaler tuh, mmg sebijik sebijon kaler dier cmtuh! sukaaa sgt!
byk lg kaler dia elok2, but kali nieh saya tunjuk yg plg fave sy dulu yer, iaitu "MARS"!♥♥

cute design!!

hakhak, kenapakah amik gambaq nampak seblh ja?? sblh mata mekap, sblh xmekap, satg amik dua2 belah nampak gerun la plak! haha

Read more

Welcome to Atishoo's Blog!! Thanks for dropping by!! (^.^)