UNDER CONSTRUCTION!!

Written by Atishoo86 2 comments Posted in:


Atishoo's Life is currently under construction!! =))

Read more

Bebelan sempena tamat xm! Hukhuk

Written by Atishoo86 3 comments Posted in:

yes, xm sudah tamat. Lega to xlega since ader few subjects yg aku yakin aku xperformed well.
Agak frust, nope, mmg frust!!
Bila sumthing yg kiter usaha sgguh2 tp still xdpt meati kecewa kan?
Lainla kalo mmg xusaha, maybe x sefrust mana kot.

Okla dpt rehat for a few days, before start 3rd semester.
Kalo xder paper mggu nih saya dah start cuti dr jumaat mggu lps lagi! Huh
tp xperla, dpt cuti skejap nih pon jadikla kan.
Dpt 'amik nafas' n 'clear mind' dr semester yy amat hectic ini.

Rsnyer spt mahu menghirup new breeze, udara tmpat lain selain toyohashi.
Mahu lupakan sebentar kehidupan n rutin harian di sini...
Mahu bjmpa rakan...
Pd asalnya tringin ke kagoshima bjmpa shbt di sana mmndgkan cik pan berkali2 mmujuk spy pergi sana.
Plus, saya mmg tringin melwtnya di sana.
Tp malangnya cuti autumn kali ini pendek shj.
Biasanya seminggu, tp sbb sy still ada papee mggu nih, cutinya cuma 4 hari shj...
Jd memikirkan jarak n kos, sy rs mahu pergi tmpat yg dkt2 shj...

Mahu ke mie bjumpa shbtku cik lyana. Tp... Seperti busy nampaknya...
Dier jga spt sy, working her butt off utk 'survive' dgn jadual hecticnya. Apatah lg dlm bidang architecturenya...
Mahu ke nagoya bjumpa cik cha, tp busy juga, tiap2 ari mendambakan diri thdp lab. Kesian... Risau sy tgk kerna
dia yg semmgnya kurus, makin kurus kering nampaknya. Dtglah katanya, tp sy sedia maklum akan ke'busy'annya itu.
Mahu ke gifu bjumpa cik mimi. Hee~ mmg disuruhnya dtg saja, bleyh menjamah dgg masak kicapnya yg mmg klas!
Bz juga katanya, sy pon sedar dia busy sbb mlm2 dia tdo awal...

Hurmmm... Mahu ke mana yer...
Segan juga nak kaco rakan2 in da middle of hectic-ness.
(mntang2 lah ko cuti, nk g ngacau org lak) huhu
Plan jer lbeyh2, sdgkan comp tgh diperbaiki n masih ada lab report yg
perlu disubmit. Malangnya sbhgian data ada lam pc...jd mcmanapon kne nasibku berada
di tgn 'taraf kesihatan' pc. Hihi.cpt pulih, cpt report siap, dptla sy merantau kluar~
kalo tidak, ahh lupakan saja...wuu~

p/s: tringin merasa sembahyang raya di masjid jepun juga sbnrnya... Di mie, nagoya, n gifu ada msjid.hebat kan? Syukur Alhamdulillah...

p/s: buhsannya comp rosak... N bosannya blogging thru i phone...duhhh

Read more

頑張らないと〜

Written by Atishoo86 5 comments Posted in:

Tetibe rs down gila x dpt fokus, dahla sembelit plak smlm. Arghhh jgn down2!!
I noe i can do it!! yes, i can!!
Doakan saya yer rakan2? N gudluck to all!!
Gambarou!!!!

Read more

tempat lepak part 1

Written by Atishoo86 4 comments Posted in:

juz a sneak peek of my tempat lepak.
if u dunno, eventhough saya nieh huha huha bisingla jgak orgnya kan, tp sbnrnya i'm kind of a loner person. yup2, loner ranger. slalu wat mende sorg2.


ms 1st year dtg jepun, nak bli beras n pasir toilet natchan pon saya naek bas n jalan kaki jauh2. bpa kilo dah tuh, bleyh thn brt tuhh. pastuh dgn berat2 tuh bleyh plak singgah shimamura (kedai baju murah2-nama pon shimaMURA-h!).
tp ntah, suke la nak jln sorg2. kdg2 jln sorg2 pegy mkn kebab kat nagoya lah, aperlah. haha


even my senior, kak wanie once said, "kalo yg pegy makan saizeriya (restoran italy bajet rendah tp sedap kegemaran bdak msia) sorg2 tuh, xlain x bukan aisha la tuh!!". haha.
saya igt kata2 dier, sbb time tuh br saya terpikir, "haah ek...".
btolla tuh.

so niehla antara tempat2 saya lepak sensorg:


1) KAPPA SUSHI
kenapa: dekat dengan rumah saya. Selain dpt makan sushi murah n bleyh thn sedapnya... saya juga dpt berborak2 dgn obachan2 (makcik2) kat cnie. sonok jmpa mcm2 karenah. =) of cos cniela antara tmpat sy study smbil lepak2 mkn. (besela makan 80%, study 20%) ngee~

2) TSUTAYA

Tsutaya nieh sebuah kedai yg bleyh rent or buy, cds, dvds, or games. ader jgak jual2 majalah2 jepun. tp kat tsutaya yg dkt rumah saya nieh, dier gabung skalik dgn KITAMURA, sebuah kedai kamera yg agak tkenal dgn harganya yg murah, wpon x byk choices.
kenapa: again, sbb dkt dgn rumah saya. bleyh cuba kamera2 baru. bleyh bli film tuk camera. bleyh baca majalah free!! wee~
part sewa dvd tuh zaman 1st year jer. skrg dah dok umah sndri, tenet laju, donlod ajer!! hee~

ok enuff on my tempat lepak. to be continue... (^_^)

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

saya dpt laporan dr alarm reminder hp saya, menunjukkan bahawa hari ini adalah hari keramat buat seorg die hard fan upin ipin!! ngee~ saperkah kanak2 dibwh nieh...

di kesempatan ini, auntie su (dat's me!), igin mengucapkan...

HAPPY BIRTHDAY AMIR!!
hadiah ada dah, nnti auntie su pass kat tok ma n tok bah na~
moga amir akan membesar menjadi anak yg soleh serta insan yg bguna n berkhidmat utk agama, bangsa, dan negara. (wahh, insyaAllah =D)
and moga amir sentiasa comeyyyyy~
luv u!!

trying on auntie su's tudung, pandai pki sndri tuh, smbil pgg iphone. nampak mcm artis br kuar mahkamah syariah jaa... hurmm...
y so serious amir? tgh kne mrh dgn kak ros(from upin ipin) ka? hikhik
always wif phones@cameras. i call him mr gadget junior!! (^O^)

p/s: amir is the son of my close cousin kak shima n her husband, abg rizal. (^.^)

p/p/s: hopefully one day, amir will read dis. hee~ =D

Read more

pantang tgk pompuan lawa

Written by Atishoo86 8 comments Posted in: ,

tajuk jer exaggerating nieh.

juz thinking knape pompuan (referring to myself) suke la dok tgk2 blog n fesbuk pompuan2 lawa, n shojiki ni iu to (sejujurnya), wujudlah perasaan envy while adoring them at the same time. apetah lg bile wanita2 tsebut mcm seorg yg berjaya.
suke tgk smpai thp almost stalker-ish dah. haha

masa tgk2 gmbar@baca blog2 mereka nieh, mestila terdetik di sudut hati (chewwah) ayat2 nieh:

"seronoknyaa...", "untungnya...", "bestnyerrr", dll yg sewaktu dgnnya.

adakah laki ader pasaan cmnie biler tgk laki len yg kacak, macho, dsb?? (not in a gay way)

ader ker org yg x envy thadap org len? yg adore him/herself jer.
ader ker?
?

why adore others and not yourself??


~retarded~
(abaikan mata yg dah comot sbb dok gosok2 mata, ngee~)

p/s: rasa mcm aku adore sume org jer... huuu

Read more

calling for doctors out there!!

Written by Atishoo86 23 comments Posted in: ,

wat am i?? wats wrong wif me?? am i a psycho-math?

haha. sbnrnya i dun even noe wat psycho-math is? wats the meaning or does it even exist??
saje je sbb bunyi cam best. if i'm not mistaken psycho-math is someone dat do a lot of mathematics. kire mcm giler maths lah... kot. hee~

i'm not really that giler buat kira2 mathematic, cuma i dunno wats wrong wif me, n wats the name of my 'sickness'. (mental sickness??nauzubillah, minx dijauhkan). i'm juz crazy about numbers.

i always think dat everyone has their own psycho side.
sometimes i do think i'm a bit gila. hakhak

not gila as in "hoo yeahh i'm gila!!!!" then do all the head banging thingy.
also not gila as in 'memancing ikan dlm baldi' or 'ikat kain pelikat kat bahu then terbang (kononla) kat koridor'--yeah, the type yg kena anto gi tanjung rambutan tuh.

gila i meant was gila as in 'psycho'. (gila-psycho, bukan samer kerrrr??) haha
ok, wateva, u noe wat i mean. (u do, rite??... or not??)

precisely saying, in my inner normal self, i hv dis awkward habits dat make me sometimes think i'm a bit psycho.

(HABIT la kot.. not psycho)

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
okay, y dun u judge...
kiter continue...

example 1:
" !!!!!!!!!!!!!!!!!!! --->19 "
what the chicken wif the '19'??
'19' is the number of the exclamation marks written there!!
i actually count!! i mean i do count. when i'm reading somebody's blog or comments or facebook notes, whenever they wrote these '!!!!!', '??????', '........', 'grrrrr', 'erkkkk', etc, i'll actually count all those!! --> (errr... it's '5 !', '6 ?', '8 .', '5 r', '4 k')


gila
kann?? (here comes the word gila)


it really tortures me whenever dlm satu blog tuh ader byk mende2 cmnieh!!

especially when the font is so small, dat i have to copy them on notepad and make them into bigger fonts, so dat it's easy for me to do the counting!


gilaa
kann? (here comes another one)


example 2:
i even count the pages for each book dat i read or use.
as for story book@ text book pages are written there, so no fuss about it, juz add the cover and the page for the context.
utk note book, evethough dah tulis buku tuh ader bpe pages, i still wanna count them!

buku purikura n calendar
pon aku kira!!


kadang2 penat n i feel almost gila (again, gila) doing all these things, but i still have to do it, kalo x wat rs insecure n x sdp hati.


paranoid?

i'm so crazy about numbers and counting, kalo aku dpt cipta formula mathematic baru xperlah jugak, but...??


example 3:
baru2 nieh my sis blikan beg skolah br utk saya, and it has love prints all over the bag.
and surprise2... i pushed myself to count all those love prints.
adeihh~ penat2...
byklah menda laen lg aku kira~
sbb tuh kalo baca komik ker, lambat giler nak habes.

dis habit started since saya di aaj, um, kalo x slh.
makin lama makin menjadi2.


sometimes i told myself "ISHA, IT'S OK NOT TO COUNT ALL THAT!!"--> nada tegas.
but i end up counting jugak.
is there anyone out there having da same prob as i do??

doctors out there, please help me wif my prob!!

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰


okay, xmasuk bab pegy supermarket lagi. bab nieh safwan mmg dah pakar dah!!
dia pon pening kepala tp mcm dah redha jer dgn perangai saya bila pegy supermarket.
kesian dia mesti kdg2 dier rs segan jgak bila gf dier nieh dok susun baju, susun2 susu kotak, sayur, dll kat supermarket tuh!! part time kah...?? BUKAN. kenapakah?? hurm...biler2 nnti saya citer yer...

adik nakalku, natchan

p/s: naseb baek aku xpernah tergerak nak kira bulu adik2 saya. (natchan, nemo, salem, dodo)

p/s/s: based on my 'experience', ramai suka tulis noktah(.) 3 kali. huhu. kbykan nombor ganjil... huhu

Read more

2nd n 4th Nov

Written by Atishoo86 7 comments Posted in:

wpon dah 5hb, saya still nak post dis specially dedicated to Mama n Abah.
(dis post is gonna be very similar to last year's, hehe)

first,
2nd September...

HAPPY BIRTHDAY MAMA

luv u soo much!!
thanx for being a very sporting n loving mom.

yer2, unlike me, my mom mmg petite ok... huhu

meh nak citer sket pasai my mom.
saya sgt kagum dgn mama, she's a woman wif many talent. benti keje semata2 nak jaga me n my sis, siyesly, pengorbanan mama xkan terbayar oleh kami... thank u soo much mama. she's such a loving wife, mom, aunt, grandma, dll. hee~

my mum, eventhough she's a housewife, i've never seen a more busier housewife than she is. aper korg igt suri rumah dok rumah goyang kaki?? owwhh not my mum. sentiasa penuhkan masa dgn kerja2nyer, mcm lipas kudung berjln ke sana ke mari. kdg2 i tego my mum, "mama, mehla dok tgk movie sat, pening isha tgk mama asek ulang alik depan blkg wat keja!"

risau jgak mama nih overwork. she's like superwoman, keje2 laki mcm bertukang sume pon dier wat. antara yg saya kagum, dier yg cuci2 dinding n lekat2 wallpaper satu umah tuh sendiri~ besenye mestila upah org len kan? huhu.
tp kadang2 saya bersyukur mama nieh x bekerja, sbb saya rs kalo mama kerja mestila dia sorg workaholic. as a surirumah pon nampak mcm workaholic dah.


mama nieh dulu penari tradisional, n dpt tawaran ke peringkat lg tggi tp dia tolak tawaran tuh sbb time tuh xder ahli keluarga yg dok kl. mcm cuak2 la kot. tp rsnya bakat mama nieh turun kat kakak saya kot. mama juga power english time skola2 dl, essay tbaik peringkat negeri rsnya. (sbb tuh dier risau dgn english saya yg makin2 berhabuk semenjak dok jepon).

saya slalu terpikir kalo mama nih bkn seorg suri rumah, apekah profession dier? bleyh jgak nak kate arkitek sbb sgt kreatif n berseni (design2 kayu utk depan rumah kami tuh adalah idea mama), bleyh jgak nak kate jd doctor, sbb suke bace buku2 medic, siap2 tau scientific name lg. dulu be4 aku disahkan kne thyroidism, mak aku yg ckp dl aku kne thyroid nih, wpon doc 1st aku pegy ckp aku saket jantung. nauzubillah.
tp part kreatif mmg kreatif sgtla, bleylak tetiba my mum n my sis pandai wat bunga dip(utk hantaran kawen tuh)!! haha. jimat belanja utk hntaran nnti. hakhak.

antara her ideas the design, etc

antara hasil tgn mama. agak terer kan utk bkn penggubah profesional dgn kurg basic.

tp bsyukur having her to us all the time, rs mcm kawan baik, sbb bleyh citer mcm2 kat mama, mmg sporting sgt!! i also luv looking through her pics zmn dulu2, mama mmg lawa!! antara yg plg best is mama pnye fashion sense nih mmg best lah, sbb same jer mcm sy n kakak saya. jd kalo mama kata dia bli bj kat saya, saya mmg senang ati jer, sbb tau mama nyer taste mcm saya jgak!!

hurm, nak citer sume mcm byk sgt, org yg baca pon buhsan kang. i noe everyone will say the same about their mom too, kan?? enuff said, mama is da best!! hikhik. (windu mi kari mama yg mmg tip top!!)


✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
ok next!!
4th September...

HAPPY 30th ANNIVERSARY ABAH n MAMA
(30 years and still counting. insyaAllah. heee~)

Happy Anniv abah n mama!!

always adore how it's been 30 years but both of u still lovey dovey mcm zmn bercinta muda2 dulu. (they're like the cutest n lovely couple ever for me. haha)

i learnt n still learning a lot from u guys about love n relationships. juz want both of u to know how lucky me n akak to hv such supportive n sporting n loving parents like u!!


i remember ms dulu2 how i used to 'curi2' selongkar dis one box, where my mom kept all the surat2 cinta (dl xder hp@email ok?) n kenangan2 dier n abah. ekekeke. mmg sweet sgt2 all those surat, eventhough i didnt get to read all of them sbb everytime terkantoi ngan mama!! haha.

acting remaja-ish. haha

even now, after 23 years, i still luv asking on how u first met, and everything... i know i'll get the same answer from both of u everytime i asked, i know it's gonna be the same story all over again, but it never bores me, and wat's better, it never bores both of u too telling me the same story.
i felt touched on how everytime abah n mama cerita kisah susah senang dr sblm kawen smpai skrg, u both hv dis same look on ur face, all of sudden muka berseri jer dua2.


they went through a lot together, through ups n downs, dats wat keep them going strong. wish all the happiness in the world for them... insyaAllah. amin...

last but not least, saja2 nak selit skalik, family pic taken on the 1st Hari Raya aritu. (curik from abg rizal's fesbuk... hehe... ampun yaa abg rizal)

luv all of u~
without me in it...sob3...

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

p/s: in case ader yg bosan wif me bragging bout my family... hee~ skali skala. everyone cant stop talking n bragging when it comes to family, rite?? hehe~
p/s/s: sbb tuh aku xleyh trime org yg dok kutuk2 mak bapak dorg kat blog dsb tuh.thank God none of them are among my fwens.

Read more

Welcome to Atishoo's Blog!! Thanks for dropping by!! (^.^)