tagged

Written by Atishoo86 2 comments Posted in:

in the middle siapkan abstract utk thesis... ketandusan idea... usha2 blog kwn2, ada plak kne tag.

lama dah xlyn tagged game nih, tp demi kohai bernama nigou nih saya watla jgak... wpon dah pnah wat sblm nih... haha... bleyh jgak smbil2 release tension...

25 things u shud know bout me...

aish... saya pon xtau sgt psl diri sndri, so saya campur adukkan dgn apa yg org len pnah ckp psl saya...

1- Fullname: Nur Aisha binti Abd Kadir... sila lihat ejaan 'Aisha' tuh... bukan aisyah or aishah ok??

2- anak bongsu, tp slalu mmpunyai keinginan nk rs jadi anak sulung. cam best sbb dpt kuasa veto dlm adik beradik. muahahaha

3- hati lembut kot, and agak penyayang. muahahaha~

4- akibat ringan mulut, slalu ckp tanpa berpikir... (slalu menyesal di kemudian hari..... tp susah nak ubah =( ) mesti byk org yg terguris dgn kata2 sy, minx maaf yer sbb slalu ckp tanpa berfikir, xder niat nak saketkan hati pon.

5- parents ckp saya sentimental (sbb senang ckp i luv u, i'm sorry kot...)
ms form 2,3 ntah i suddenly feel that i should show my gratitude towards people more. ms awal2 nak berubah jadik open mcmnih mmg malu, sbb saya x biasa ckp mushy2 cmtuh, but i definitely hv no regrets with the change i decided to make. mcm bila parents dtg melwt i will say, "thank u na sbb mai melwt isha...thank u for dis, for dat", and i'll never forget to say i love you to my family and if anything i did wrong i'll say "mintak ampun/maaf na... bla3..." igt lg ms dkt2 nak mombusho xm, i got into fight with my sis, not her fault, it was all me, sbb tgh stress so pi lps geram kat akak... i remember as i got back to um, xsenang duduk nak study sume, so i sent her a i'm sorry text... and why i behaved like that...
i simply believe dat when u love someone, tell them, and when u feel thankful, thank them... and if anything u did wrong, apologize to them. because... we'll never know if we ever have the chance to say that to them later. so say it now, or u'll regret it.

6- drama queen (tp skrg my niece, mayya yg amik alih title tuh... hikhik)

7- antara perangai yg nak ubah, ialah xnak bising... tiap kali ader keramaian, sblm pegi dah set mind, "ok, harini nak senyap sket..." tp xpnah jadik... bkn aper, rs mcm gedik pon ader... tp excited kot biler jmpa ramai org...hoho

8- low self esteem

9- org ckp saya lurus bendul

10- org ckp sy mudah bergaul, tp saya rs tidak. pemalu jgak kot, sbb slalu ketandusan idea biler bborak dgn org2 yg bukan kwn rapat.

11- cpt menggelabah, kalut. sempai dulu pggil sy 'aisha kabut'.

12- ramai igt sy high maintenance, tp slh sama sekalik. cuci muka sy pon harga ¥800 shj, and xpnah own handbag spt coach dsb. yg brand perfume shj, and mekap sebiji dua.

13- manja, sensitif, emo jgak kdg2

14- muka merah bila malu

15- hantu reality shows, tv series, nestum, and cereal

16- family comes first, sbb tuh rather than spending time with fwens, i prefer being at home wif my family... bukan aper... family saya kecik jer.

17- xpnah tdo x mengigau (note: sy amik wudhuk sblm tdo), testimonial rakan2 n keluarga, saya slalu berckp n ketawa ms tdo.

18- slalu saket, esp perot yg teramat sensitif. tiap2 bulan plak xsah kalo xdemam. supplement?? ohh byk sekali... tiap2 hari sy telan... nak wat cmna, dugaan... Alhamdulillah

19- senang terpengaruh, mudah terpedaya

20- bila skali saket hati, susah nak lupa smpai bila2, wpon cuba nak lupa

21- suka bsendirian bila down, xsehat

22- suka doraibu sorg2, smbil psg lagu and menyanyi sorg2... kimochi ii~

23- kwn2 ckp sy mulut manis, tp sy rs x, sbb slalu ckp apa dlm kepala, wpon kdg x straight forward sgt.

24- cpt tersentuh. xbleyh and xnak tgk cerita yg melibatkan binatang. kalo happy2 xpela, tp kebykan cdeyh jer... smpai skrg menyesal tgk wyg citer 'i am legend' sbb xthn sgt part anjing dia mati atas riba dia tuh... start dr situ smpai habes sy menangis teresak2... safwan sblh sy dok tgelak2... cet...

25- mmg setiap org dilahirkan dgn keunikan and kelebihan tersendiri, sbb tuh sy senang admire org. bleyh ckp suma org yg sy knal sy admire. kagum dgn sume org~ wuhuu~

Read more

useless

Written by Atishoo86 2 comments Posted in:

abah demam... abah jrg saket/dmm, so biler skali dmm trok lah jgak... risau nih...


nihla reason why i wanna finished my study a.s.a.p, now that akak is living in Jeddah, i just wanna go back to malaysia quickly, and look after my parents.
plus compared to akak, i'm the who has been away from home for a long time, so i feel useless and helpless that i cant look after them well.
my heart sank when i heard abah and mama went to the hosp all by themselves, with abah driving eventhough he's not feeling well.
i wanna be there for them.....
mama and abah are always like, "xdak apa2 pon... dun worry lah... ok ja..." but..... yelah kan, sure as anak kita rs xsedap jgak kan??

Ya Allah please let me pass all my exams and do well in my final presentation...
please, please, please...

Read more

educated but not learned

Written by Atishoo86 4 comments Posted in:

educated, tp xder manner... small heart... xreti kenang budi... KY...


i hate these kind of people.

DOT.

Read more

No Mood Watsoever

Written by Atishoo86 8 comments Posted in: , , , ,

br kne hambur ngan sensei!!

urghhhh~ dun wanna talk bout it, neither do i wanna think about it. (forgive my bad english, i dun care anymore)
nak pegi tepi laut, terjun laut!! eyh, Astagfirullah... nak jerit sepuas2nya!!
adalah sgt menyedihkan kalo x dpt grad sbb kenkyu@research. tlgla jgn...
ahhh, xperlah.
kalo x kne marah smpai biler nak maju kan?
kalo x kne marah bukan student namanya kan?
(nak kater aper lagi kan...huhu)

ok, now, story yg menggembirakan hati sendiri, wpon suma kawan2 saye dah tau...
I'm engaged!! ngee~ i'm someone's fiancee... aicee... malu plak ckp cmnih... hakhak
many2 thanks to my mum, dad, sis, cousins, auntie n uncles~ and also my kucing2 sbb tpaksa bsabar kne kurung dlm bilik (tp dgn aircond terbuka sepjg masa, lbih dr org!) haha

on the preparation
brg2 hantaran dah bli ms Golden Week (May) lagi, so that's all i did, believe it or not.
seriously awal2 bsmgt lah nak tunang, but then dah bz plus stress byk sgt xm, dah jd mcm dou demo ii... lepas tgn jer...
so, i didnt feel like i'm the one getting engaged, sbb lepak smcm jer.
dlm hal2 nih, i wanna say a big thanx to my sis, sbb die concern on mende2 yg kecik tp sbnrnye penting, my mum also said the same too. fuhh, naseb baik!

thank u my mum sbb awal2 lg dah siapkan hiasan hantaran, bunga2 dip, lapik2 hantaran and all. pnyala byk choice, smpai last minute pon siap nak tukar letak hantaran dlm kotak, but we stick to the original plan lah... and also tq for my baju and support the mini pelamin. ngee~

tq abah for sponsoring and taking care of the catering and all~ and for menjadi a super dedicated mandur the nite before event!! hehe

thank u akak sbb tlg settle brg hantaran, my only part dat time was just saying 'yes' or 'no' on her choice of cakes, pulut kuning, and all. of coz lah i said yes to everything of her choice, note: her tastes r better then mine), it didnt even crossed my mind to hv all that for my hantaran!! aduhaii~ sape yg nak btunang nih?? haha

thank u kak shima for the door gifts and all~ xder kak shima xjadik keje.

last but not least, thank u all~ at, shita, abg israr, abg rizal, mak su, pak su, cak, tok, and all!! tak terbalas jasa anda semua~ doumo arigatou gozaimashita!!

eyh lupa plak, anak2 buah, tq mayya & amir sbb tlg mskkan hadiah door gift and tlg uji kekuatan stage mini pelamin dgn melompat2 sekuat hati di tgh mlm buta~ ternyata stage tsebut amat kuat. tq anak2 buah yg concern akan keselamatan aunty sue bdiri atas pentas itu~ haha

on perasaan
ms smpai msia serious x rs apa2, sbb otak igt nak raya jer since dah 4 thn raya di perantauan.
homai, i'm getting teary eyed juz thinking about it. huhu
so, after balik from raya dr kedah brla kelam kabut, tuhla sblm nih lepas tgn sgt!!
skali skala panic bila pk the day is getting nearer.

mr S dah tnya awal2, nnti ms sarung cincin r u comin from upstairs??
i said why?
then dier ckp, eyh jgnlah kang ms trn tangga awak jatuh tertonggeng kang. awak tuh dahla gelabah n cpt panic.
ngeh... of course lah not my dear, awal2 mama dah pesan, isha tggu kat bilik blkg ja. kalo tak nnti ada la org yg bakal tsembam jatuh tangga kang!!

hahaha... well u know me~ ekekekek

on the event
Alhamdulillah, everything went well.
x expect nak jadik semeriah tuh, jadik Alhamdulillah sgt berkat doa sumer org... tq!

xder kejadian si perempuan jatuh tersepak stage spt yg dijangka akak n kak shima~ haha
puas hati lah kesimpulannya on semua mende from the caterer, canopy, pelamin, etc.

tenkiu my two besties aimi & kirin yg setia tggu dr awal, smpai lah habis bincang sume...
tenkiu all my friend who came, mmg gamat biler gang mami dtg~ atmosphere trus jadik riuh rendah dgn kehadiran vvips nih! hehehe

cuma yg saye x puas hati and agak tkilan dgn diri sendiri sbb xdan test mekap bsungguh2, test mekap pon sehari dua sblm, tuh pon tgh letih2 n x bsgguh2... jadik hasilnya mmg x memuaskan lah... pttnya ms try mekap tuh saye kne try amik gmbar guna kamera dl... br bleyh nampka hasil sbnr...

jadik, utk saper yg nak mekap sndri, make sure ms try mekap tuh amik dl gambar dgn kamera hockay??
or plg senang upah jer mekap artist yg berlambak2 skrg nih~ hehe

oooh saya juga tersedih sbb lupa nak amik gambar dgn en bf, natchan guna cam photographer~ sobs

ok, sila la muntah tgk gambar2 yg byk nih. sapa yg ader fb saya lg la muak tgk gmbar nih gamaknya... sorry yer korg~ ngee~ bkn sng nk ader mood updet blog nih. hehe

5

And now my top fave pics:
1) Happy moments filled with laughter throughout the scene baling bunga!
2) Bdak2 zaman skrg, when we thought they dun know how to use the iphones n ipads...

3) Lawak gila gmba nih, my mum n his mum wif their mulut muncung...
Oh my, i'm hearing my mum already, "awat isha pi ltk gambaq nih!! burok ngat aihhh!!"
ngee~ xla... comella ma... hihi
4) the best pic of the day, jeng jeng jeng...ekekeke~ the cinderellas turned bibiks after midnight!! (esp yg bselendang ungu tuh, bbedak sejuk lg!! haha)
Otsukaresamadeshita!! Arigatou minna~

Oh ya (smbung plak... igt dah habes tadik... hehe)
Omedetou jgak buat shbt karib sy, someone very close to my heart, Cik Nurliyana@Norq & her fiance, Mr Khalid!!

Norq tayang cincin baru & spek baru... hikhikhik

Terimalah gambaq gedik kami, gambar fresh sebaik mendrt di Kansai Airport.
br smpai nihon dah wat prangai gedik dah... ish3...depa nih la...
p/s: i noe it's not a sure thing yet, Jodoh di tgn Tuhan... doakan kami yer kwn2~ *hugs*

Congrats Liyanasafra@Yana & Hubby, Niqman~ semoga bhgia hgga ke syurga~ sama cntik, sama padan... YANA, u look soooo gorgeous!! *kisses*


Read more

takdak tajuk

Written by Atishoo86 2 comments Posted in:

lama xbukak blog n xrajin menaip apa2 since before xm kot. reason??

keyboard rosak masuk air. so nak bjimat pnyer psl xnk bli keyboard baru, guna la on screen keyboard...
tp sbb kesian kat mouse yg tpaksa bkerja keras click2 kat on-screen keyboard tuh, maka tpaksala bli keyboard br jgak. huhu

so, sbnrnya xder pape nak tulis pon, tp saje nak testing keyboard jer nih.
best2! sdp jer type. hee~

Read more

pffft

Written by Atishoo86 6 comments Posted in: ,

my neck and shoulder pain is killing me!!!!!


went to the pharmacy and seek for help from the pharmacist, but didnt help at all!!

well he was kind & helpful, he asked me to take vitamin c and vitamin e everyday, but the prob is i take all those vitmns everyday!! (xpcy tnya bdak2 toyohashi yg selongkar my supplements arituh!!)

yg pelekat2 for shoulder tuh pon bkotak2 dah habes... tp x kurang2 pon sakitnya!!

again, it's killing me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

it's even hard to sit, imagining me sitting at my study table with my head resting on a pillow, bdn tegak tp pale mcm org tgh tdo baring... haiyooo2!!

helpppp meeeee!!!!

feel like wrapping something around my neck for support. pffft!!

p/s: pain2 go away, and please dun come again anytime soon, me need to study!

Read more

after 5 years...

Written by Atishoo86 3 comments Posted in: , ,


wiken arituh mmg memenatkan... pendek kata penuh dgn aktiviti2...

sabtu pagi pegy laut, bbq, men baling slipar, bakar2 kulit bwh matahari (siyes skrg hitam giler!).
sabtu malam gerak pi tgk hanabi wpon x puas tgk, pttnyer gerak awal pon xper...

ahad mlm plak wat makan2 sket kat rumah...
Alhamdulillah tercapai jugak niat di hati nak buat makan2, wpon rs agak terkilan sbb makanan mcm ckp2, and satu jenis jer(nasi hujan panas)...
cocktail plak cpt habis, igt org xsuker, xla beli byk2... huhu...
tp sronok wat makan2 bila ada org nak dtg...
sampai digelakkan kohai, sbb tiap2 tetamu yg balik, saya ungkapkan "terima kasih yer dtg~" haha. yela, berterima kasih la sbb sudi dtg kat teratak kecil nih.

moga2 Allah murahkan rezeki lagi, bleyhla wat makan2 besar sikit.
tq jgak kat hana, sbb hana pon menyumbang sama(tenaga & sayur2 etc), and tenaga kerja yg btungkus lumus iaitu kak uya, marker, n nigou...
Sebbek ada mereka2 yg mmbantu nih, ringan kerja.
nak letak gmbar sbnrnyer... tp gambar sume dlm kamera uya...
maa, atode kalo dah dpt gmbar sy letak sini...

sbnrnye nak ckp pasal toyohashi nih...
saya consider diri sndri antara senior dlm toyohashi nih, bukanla senior aper, cuma senior dlm aspek sbg warga toyohashi.
toyohashi nih mmg dr saya masuk2 dulu (5thn lps), amatlah ramai student malaysia...
but not every year we unite.
grouping has always been an issue in toyohashi.
igt lg masa sy br smpai toyohashi 1st year dulu, saya ditujukan soalan hot, "ko nak masuk group *** ker group ****?"
at dat time i tot they were joking... hehehe
tp semenjak thn lps + esp thn nih, rsnya hbgn sesama warga toyohashi yg plg ok kot, collectively lah...
bleyh dikatakan sumer org mahu bcampur, dan boleh bcampur.
tp nih cuma pendpt saya shj.
masa bmain2 di laut haritu, terdetik rs seronok di hati melihat sumer org bermesra, bergurau senda, menyindir, etc.
seronok bila rata2 newbies yg masuk ke sini mahu bercampur...
it was something rare and almost never happen before, biasanya mesti ada grouping, wpon dlm majlis keramaian.

semoga the next generation yg akan dtg ke toyohashi pon akan meneruskan budaya sihat begini...


Read more



minggu nih sgt down.
hari isnin dpt result slh satu drpd byk2 xm mid sem arituh.
mengecewakan yg amat. careless mistakes!! ya Allah.
wpon mulut bckp Alhamdulillah lulus, tp hati rs sakit sgt sbb markah yg mengecewakan.

mcm bese bila down, pastila penyakit senang menyerang.
blk rumah trus demam, cirit bagai (sbb panas sama kot).
keesokan harinya, paksa diri melangkah pegy lab wpon pala berat gila, sbb ada presentation, siapkan slide, shiryo2, lg 3 jam nak happyo, surrender! mou ii wa!!
xlarat dah dok saket prot ulang alik p toilet. tuan pnya diri pon yakin dah dehydrated nih.

jmpak sensei, sensei soh blk, dia ckp muka aku pon pucat semcm.
yokatta, naseb baik ada lab mate n sensei yg memahami, Alhamdulillah, sume shiryou2 lab mate sblh meja (yg plg baik ngan saya) yg tolong settlekan.

rehat 2 hari, dok diam2 tngkan diri kat umah...
biasala saya mmg jenis mcm nih, bila down, sy prefer berseorgn sehari dua, xbckp, and x bsua muka dgn sesiapa termasuk org yubin yg ketuk pintu rumah.
mlm smlm br ada rs semangat sket, kol la rumah, ckp psl saya down, mama saya ckp dia pon dpt agak, sbb saya senyap jer... biasanya almost every night kol umah, xpon msg.

hehe... manusia ada pelbagai ragam, kan? itulah ragam saya bila saya hilang smgt.

Alhamdulillah semangat dah dtg, syukur padaNya.
lagi 2 mggu lebih nak final xm, doakan saya ya semua!!
norq-chan mo sekkei gambare yo!!
gambarou!!

p/s: pening kepala sket sbb final xm blom pon tiba, bagaimana nasib nnti pon xtau, tp sensei dah suroh study utk xm master, sdgkan saya dah ckp nak balik msia, tp sensei pujuk suroh amik... wuuu..... cmana nih.....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sabtu lepas, went photo hunting, 良い一日だった!
yokatta ada member sekepala yg xkesah kuar gila awal pg just nak pegy mkn angin n photo hunting, sekadar lepas tension.
best kluar awal, sbb rs ms bjln lmbt jer... kluar awal, blk pon awal... best2...

-pics courtesy of Kamarul-
keesokan harinya trus pegy tuka minyak hitam and ganti battery kete baru... ahhh $$$$$ terbang!! waaa~ xpala... asalkan keadaan kete elok ms memandu, kan? (ayat tenangkan ati)

Read more

bil air

Written by Atishoo86 2 comments Posted in: , ,

jenuhla nak byr bil air bln nieh, mandi 4 kali sehari. pg, tghari, after habeh klas/kenkyu, before tdo.

jarak balik skolah and sblm tdo tuh besenya 2 jam lbih jer. huhu. yabai na x elok mandi mlm2, tp xthnla panas sgt...

beselah selama 4thn dok jepun slama ni bulan 7 skolah dah start cuti, so biasanya dlm tarikh2 skrg knpem dah ada kat msia tgh melantak nasi goreng ayam mamak. hoho. terbaik laa!!

tp thn nih cuti bln 8 n 9. huhu.tpaksa aa menempuh kepanasan jepun yg panasnya thp maksimum ms bln 7,8.

tp syukur bulan 9 sensei bg balik msia, dptla melepas rindu kat family n kucing2 and yg plg best dpt beraya!! insyaAllah...

ckp kat sensei dlm 2mggu kot... tp dah book tix utk 18 hari. aper kes?? haha.
lupa nak ckp kat sensei 2 minggu x termasuk weekend!! haha

okla, pnat br balik lab, data x seiri lg, besok kna present dah. seiri time bola jap lagi aa kot... heee~ *wink*

Read more

London Weight Management

Written by Atishoo86 5 comments Posted in:

just heard from a friend yg student price untuk courses kat London Weight Managent nih ialah RM6200.

tuh pon 3 thn lps... skrg nih xtau la brapa agaknya...

Student price tuh!!

wahhh, dasyhat nyer... i guess that is the PRICE u hv to pay to have your body idaman.

tp..... mahalnya..... kan3??

Read more

gambar terlampau? LOL!

Written by Atishoo86 0 comments Posted in:

skrg kah dok kecohla kesah ariel peterporn dgn 'hobi'nya tuh...
tertgk kat website yg satu nih... "gambar terlampau ARIEL & LUNA"...
pergh... aitu video, nih gambar plak... perghhh HOT niehh!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
LOL!!


from www.amazingnara.com

Read more

pics

Written by Atishoo86 0 comments Posted in: , ,

mcm dull plak blog xbyk pics nih.


saikin mmg letih, letih yg teramat, meeting berjam2, need to contact someone from mekodai (nagoya university of tech) sbb my kenkyu nih kyodou kenkyu (cooperate ker...?) dgn diorg, so nak tnya org yg wat kenkyu sama tema ngan saya nih pakai jikken kei (alat eksperimen) aper?

sensei soh saya wat research guna coklat n cookies (the ones that only from名糖産業(nama company)), slama nieh dok wat eksperimen pakai ham n sosej jer... yerp bebeh, working wif vavi, tiap2 hari kne samak ok? yokatta la sensei soh saya wat guna coklat, cookies, candies, ice-cream. tp ice-cream mcm impossible jer...
lps nih kalo bdn yg agak 'sehat' nih bertambah2 'comel' slhkan sensei la, sbb tiap2 hari pas abes eksperimen, coklat2 n cookies tuh sensei soh bwk blk makan. wahahaha...
coklat n cookies sponsored hockay? takkan la nak tolak rezeki pulak kan? hihi

anyway, nnti2 ader kanousei(kebrgkalian) kne ulang-alik ke 名工大, meaning kne ulang-alik nagoya, gmok la jawabnya tiap2 hari tapau kebab kang! haha. tp ok jgak, since i read from sheri's blog, their shokudou serves halal food, yippie! cuma problemnyer skrg, duit jerla... kekkou kakaru... huhu

ckp psl duit, td member2 lab dok mintak mcm2 mende kat sensei, sorg nieh propose kat sensei nak bli satu machine nieh...
sama research ngan saya, tp dia tema laen, dier kna kaji semut2 n rambut2 dlm ham.

budak 1: "sensei, saya rs mcm nak order machine nihla utk research saya..."
sensei: "yeker? meh tunjuk sket kat sensei!"
budak 1: "yg nieh..... tp harga ¥50man(=RM19k) lah sensei..."
sensei: "eyh, murahnya, no hal! bli3!!"

wahhhh.... 50man murah rupanya, br saya tau...
pastuh ader sorg lg,

budak2: "saya nak order nih sensei..... (sambil garu2 kepala... mmg tabiat dia)"
sensei: "ok jgak machine nih... bper harganyer...?"
bdak2: "¥170man(=RM63k) lah sensei..... (sambil garu2 kepala & telinga)"
sensei: "ok jer, order lah trus!!"

perghh, mggu lps senior2 br jer order machine2 yg setiap satunya harga ¥150man(=RM55k) lebeyh.

saya terpk, senangnyer la nak kluar duit byk2 tuh, men ckp mcm tuh jer rupanya. sy igt kalau nak order mahal2 kne la buat surat proposal ker aper ke kan...

saya terpk lg skalik, kalau sy belajar kat msia adakah semudah nih saya dpt guna alat2 canggih nih?? sy xtau sbb xder pengalaman blaja kat msia, tp dr apa yg saya dgr dr rakan2 yg juga lecturers, student malaysia kurang research sbb kurang teknologi.
yela, machine2 hi-tech tuh mahal bebenor, mgkinla digunakan di kilang2 and company2 tp mungkin tiada di universiti2.....

tiba2 rs insaf gila, baikla saya hargai peluang saya wat research kat sini dgn kemudahan yg disediakan. YOSHHH!!

eyh td ckp nak ltk pics kan, igt nak ltk gmbar bebudak n sensei2 lab saya, tp gambar dlm comp lab la plak... hurm... so, sy ltk jela gambar2 dr aktiviti2 xsbrp yg terbaru bsama warga2 toyohashi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
makan2 wif hana chan kat 'HERO'. thanx hana for the treat
Sex & the City nite for us gals!!wif Hana on the nite, sebbek ada hana, teman makan luar bila sangap sorg2.nieh namanya buang tebiat camwhoring kat toilet seblah lab during weekendnieh gambar lama aitu, tp rindu nak jln2 ngan adik manis sorg nih. *wink*




Read more

Big Sis

Written by Atishoo86 4 comments Posted in: ,


as some of u may know(or NOT know), i'm the youngest of two.
kiranya saya nieh dua beradik, iaitu kakak saya yg 6 years older than me dan saya.
xder angah, alang, etc.
kakak sulung and adik bongsu. 2 org jer.
jadik sbg adik plg bongsu, and dgn sepupu2 rapat pon saya jgak plg kecik (age-wise not size-wise, hehe), saya slalu la berangan ader adik.
i always imagine what kind of elder sis i'll be if i hv a younger sis/bro.
will i be like my akak, a beloved, kind, but very strict sis??
or will i be a kakak yg senang dipijak2 adik2nya?? hrmm...

masa kat asrama dl plg best ms form 4 & 5 sbb rs mcm ramai adik.
rs best biler dpt bg tunjuk ajar kat dorg, wpon xbyk, tp ada la jgak.
plg best bila adik2 junior pggil saya "kak aisha".
bg sstgh org dorg consider pnggilan nih sbg nak tunjukkan senioriti.
tp bg saya langsung xder tpikir mcm tuh. saya cuma rs best org panggil saya "kak" sbb rs mcm kakak!! haha
saya bahasakan diri saya dgn kucing2 pon as "kak isha"!! hehe

sambung plak masa kat aaj, saya xrapat pon dgn adik2 kohai. tp sbb bilik saya dkt jgak dgn toilet kat bilik2 kohai, jadik saya slalu la tserempak sesetgh kohai kat situ and kadang2 dlm lif. nama dorg mmg kdg2 saya xigt pon, and saya yakin dorg pon xtau nama saya, and maybe x tau pon saya sempai aaj, tp saya suka la tegur dorg nih. rase ke'kakak'an sket. hehe

pastuh dah dtg nihon, saya jadik junior balik, agak dimanjakan both oleh sempai pompuan & sempai lelaki. rs disayangi jgakla sbb mcm ramai kakak & abang. jd saya berharap sgtla, for the following year, saya akan dpt kohai onna utk saya jaga and look after, tp xder kohai onna msk toyohashi...
tunggu punya tunggu dah masuk thn ke-5 dah saya kat cnie, xdtg2 jugak kohai onna!! sob3...

kat toyohashi nieh kohai2 saya tahulah betapa saya nak dorg pggil saya "kak aisha", tp tiap kali saya ckp mesti diiringi gelak tawa. haha. prangai pon xmatang ada hati nak dipanggil "kak"!! haha

jadik saya slalu sgt terpikir, kalo saya nih seorg kakak, mcmana la agaknya perwatakan saya??
penyayang? lemah lembut? garang? tegas? hampeh?
saya slalu pk saya akan jd kaka yg garang kot. hehe

me and my elder sis
penyayang, pemurah, baik hati tp dulu garang woo~ x sah x nangis kalo dia ajar. tp kalau x sbb tuh saya x bleyh score sains ms upsr & add math ms spm!! mmuuahh2!!

Read more

WC

Written by Atishoo86 0 comments Posted in:

so what would this year's WC be like?

is it gonna be a year for the underdogs, or is it gonna be a year for the big teams as always?
it has just started, but we have seen many, in fact too many surprises so far.

England's draw with US
(the one that robert green LET the ball slipped away just like that...)

Spain's loss to Swiss

France's loss to Mexico

Portugal's draw with Ivory Coast

Germany's loss to Serbia

and just now, England's draw with Algeria

the only big team dat's doing well right now are the Brazilians and the Argentines.
eventhough i'm not at all a fan of Argentina, i have to agree that they are likely to have a chance in winning the WC title.

i'm rooting for Spain dis year, since tgk line-up dorg power2 belaka. (tapi hampeh jgak...)

but i have to say i'm still an England fan at heart, i realized that while watching their match against Algeria just now. i cant say how frustrated i was(still am!) watching their poor performance. obviously they are one of the team that have the most great players, but sadly enough they are only great individually but not collectively.
i almost cry seeing them struggle, only to get the ball!! watching rooney looking angry at all time, and not trying to chase the ball after losing it, it was just urghhhh!!
i'm pissed off!! Thank God James made some great save just now.

and it was heartbreaking to see Beckham's frustrated face. i couldnt imagine being in his shoes, as a committed player, it must be hard for him to just sit there and watch his own team sinking, without being able to lend a help. =(

haih, i'm just as frustrated as Beckham was, his face reaction speaks for all the England fans' frustrations.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
i just sum this up, right after the Germany-Serbia match:

for Group D,
from past results:
Germany bt Aus
Serbia bt Germany
Ghana bt Serbia

the conclusion: Australia<Germany<Serbia<Ghana

now, think i should start rooting for Ghana from now on, hey who knows, it might be Ghana's year!!





Read more

minyak kereta

Written by Atishoo86 0 comments Posted in: ,


kete comel sy disini. =)

hai... mahalnyer lah minyak kereta... ¥137 (= RM5)/litre. plg murah pon ¥133(RM4.80)/litre.
teringat masa jidai minyak kereta ¥100/l, murah benar... nak ulang-alik jusco besar kat okazaki/hamamatsu tiap2 hari pon takde hal pnyer.

naper cite pasal minyak kereta plak tetibe nieh? haha
tibe2 teringat plak hanashi saya n mr S semlm. dia msg tnyer saya, "u slalu igt kat i tak?", saya pon menjawab dgn sejujurnya, "ingatla jgak, especially bila tgk meter minyak kereta dkt2 ngan E tuh!!haha". mr S, " cet, hampeh btoi... haha"

iyer, memang la tringat kat mamat yg dok kat BANDARAYA Changlun skrg nih, bukan apa, saya xpernah isi minyak kereta sampai full tank, unless terjumpa yg btol2 murah. sebab saya memang bajet seminggu ¥1000. semenjak kedai minyak dpn umah tutup nieh, kne isi jauh sikit, so saya akan topup minyak ¥2000 trus for 2
weeks.
tp dulu masa mr. S still kat nihon, bila dia dtg melwt saya jer, dah jadik hobi dier gamaknye, sblm dier btolak pulang ke mie, dia akan 'culik' kunci kereta dan tong minyak tanah(utk heater) saya, and dgn gembiranya after dier balik saya mendapati(skema gila ayat) tangki minyak kereta mesti penuh and tong minyak tanah pon pnuh!! weee~~~

bila minyak penuh nieh keesokan harinya saya tak risau kalo terbangun lambat utk ke kelas, sbb sy dapat pecut kereta sewenang2nya!! and bila masuk musim panas plak saya akan bukak air-cond kereta sewenang2nya!! haha. (mentang2 bukan duit sendiri!!)

haii minyak oo minyak... bilerlah harga nak turun... rasa cam nak pegy hamamatsu plak~
lps xm lah tp... which means tgh bulan 7!! sob3...

mr S bila nak mai melwt i nieh, xder direct flight from changlun to Jepun ker?? ekekeke


Read more

Welcome to Atishoo's Blog!! Thanks for dropping by!! (^.^)