k.e.b.e.r.k.a.t.a.n

Written by Atishoo86 2 comments Posted in:

Alhamdulillah, mom n dad arrived safely last saturday.
will be going back to malaysia on the 5th of January... huwaaa~ (T_T)
dis time pnyer trip... hurm, i'll story mory next time k??
juz wanna highlight dis one thing yg disebut n diperingat tiap2 hari semenjak mama n abah dtg.
mende nieh bukanla mende baru n sumer org pon tau, cuma kadang2 kita atau lebih tepat, SAYA, alpa n lupa akan hal nieh...

tidak kira apa yg kita lakukan, yg penting ialah mendapat keberkatanNya.
dlm apa jua perkara, yg penting ialah BERKAT.
walau sehebat mana achievement @ tugas yg kita laksanakan, jika tidak mendapat berkatNya, sia2 sahaja.

kadang2 kita lupa bukan akan perkara nieh...?
bukan x tahu, cuma alpa.

Read more

my vitamins

Written by Atishoo86 4 comments Posted in:

i need my 'VITAMINS'.
desperately need them.
thank God my 'VITAMINS' r coming next week.
Eventhough not all my vitamins r coming, my vitamin A n vitamin M will do enough hopefully, for me to bounce back.


vitamin Abah & vitamin Mama.

p/s: hope they get well soon, and hopefully perjlnan semua lancar, amin...

Read more

UNDER CONSTRUCTION!!

Written by Atishoo86 2 comments Posted in:


Atishoo's Life is currently under construction!! =))

Read more

Bebelan sempena tamat xm! Hukhuk

Written by Atishoo86 3 comments Posted in:

yes, xm sudah tamat. Lega to xlega since ader few subjects yg aku yakin aku xperformed well.
Agak frust, nope, mmg frust!!
Bila sumthing yg kiter usaha sgguh2 tp still xdpt meati kecewa kan?
Lainla kalo mmg xusaha, maybe x sefrust mana kot.

Okla dpt rehat for a few days, before start 3rd semester.
Kalo xder paper mggu nih saya dah start cuti dr jumaat mggu lps lagi! Huh
tp xperla, dpt cuti skejap nih pon jadikla kan.
Dpt 'amik nafas' n 'clear mind' dr semester yy amat hectic ini.

Rsnyer spt mahu menghirup new breeze, udara tmpat lain selain toyohashi.
Mahu lupakan sebentar kehidupan n rutin harian di sini...
Mahu bjmpa rakan...
Pd asalnya tringin ke kagoshima bjmpa shbt di sana mmndgkan cik pan berkali2 mmujuk spy pergi sana.
Plus, saya mmg tringin melwtnya di sana.
Tp malangnya cuti autumn kali ini pendek shj.
Biasanya seminggu, tp sbb sy still ada papee mggu nih, cutinya cuma 4 hari shj...
Jd memikirkan jarak n kos, sy rs mahu pergi tmpat yg dkt2 shj...

Mahu ke mie bjumpa shbtku cik lyana. Tp... Seperti busy nampaknya...
Dier jga spt sy, working her butt off utk 'survive' dgn jadual hecticnya. Apatah lg dlm bidang architecturenya...
Mahu ke nagoya bjumpa cik cha, tp busy juga, tiap2 ari mendambakan diri thdp lab. Kesian... Risau sy tgk kerna
dia yg semmgnya kurus, makin kurus kering nampaknya. Dtglah katanya, tp sy sedia maklum akan ke'busy'annya itu.
Mahu ke gifu bjumpa cik mimi. Hee~ mmg disuruhnya dtg saja, bleyh menjamah dgg masak kicapnya yg mmg klas!
Bz juga katanya, sy pon sedar dia busy sbb mlm2 dia tdo awal...

Hurmmm... Mahu ke mana yer...
Segan juga nak kaco rakan2 in da middle of hectic-ness.
(mntang2 lah ko cuti, nk g ngacau org lak) huhu
Plan jer lbeyh2, sdgkan comp tgh diperbaiki n masih ada lab report yg
perlu disubmit. Malangnya sbhgian data ada lam pc...jd mcmanapon kne nasibku berada
di tgn 'taraf kesihatan' pc. Hihi.cpt pulih, cpt report siap, dptla sy merantau kluar~
kalo tidak, ahh lupakan saja...wuu~

p/s: tringin merasa sembahyang raya di masjid jepun juga sbnrnya... Di mie, nagoya, n gifu ada msjid.hebat kan? Syukur Alhamdulillah...

p/s: buhsannya comp rosak... N bosannya blogging thru i phone...duhhh

Read more

頑張らないと〜

Written by Atishoo86 5 comments Posted in:

Tetibe rs down gila x dpt fokus, dahla sembelit plak smlm. Arghhh jgn down2!!
I noe i can do it!! yes, i can!!
Doakan saya yer rakan2? N gudluck to all!!
Gambarou!!!!

Read more

tempat lepak part 1

Written by Atishoo86 4 comments Posted in:

juz a sneak peek of my tempat lepak.
if u dunno, eventhough saya nieh huha huha bisingla jgak orgnya kan, tp sbnrnya i'm kind of a loner person. yup2, loner ranger. slalu wat mende sorg2.


ms 1st year dtg jepun, nak bli beras n pasir toilet natchan pon saya naek bas n jalan kaki jauh2. bpa kilo dah tuh, bleyh thn brt tuhh. pastuh dgn berat2 tuh bleyh plak singgah shimamura (kedai baju murah2-nama pon shimaMURA-h!).
tp ntah, suke la nak jln sorg2. kdg2 jln sorg2 pegy mkn kebab kat nagoya lah, aperlah. haha


even my senior, kak wanie once said, "kalo yg pegy makan saizeriya (restoran italy bajet rendah tp sedap kegemaran bdak msia) sorg2 tuh, xlain x bukan aisha la tuh!!". haha.
saya igt kata2 dier, sbb time tuh br saya terpikir, "haah ek...".
btolla tuh.

so niehla antara tempat2 saya lepak sensorg:


1) KAPPA SUSHI
kenapa: dekat dengan rumah saya. Selain dpt makan sushi murah n bleyh thn sedapnya... saya juga dpt berborak2 dgn obachan2 (makcik2) kat cnie. sonok jmpa mcm2 karenah. =) of cos cniela antara tmpat sy study smbil lepak2 mkn. (besela makan 80%, study 20%) ngee~

2) TSUTAYA

Tsutaya nieh sebuah kedai yg bleyh rent or buy, cds, dvds, or games. ader jgak jual2 majalah2 jepun. tp kat tsutaya yg dkt rumah saya nieh, dier gabung skalik dgn KITAMURA, sebuah kedai kamera yg agak tkenal dgn harganya yg murah, wpon x byk choices.
kenapa: again, sbb dkt dgn rumah saya. bleyh cuba kamera2 baru. bleyh bli film tuk camera. bleyh baca majalah free!! wee~
part sewa dvd tuh zaman 1st year jer. skrg dah dok umah sndri, tenet laju, donlod ajer!! hee~

ok enuff on my tempat lepak. to be continue... (^_^)

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

saya dpt laporan dr alarm reminder hp saya, menunjukkan bahawa hari ini adalah hari keramat buat seorg die hard fan upin ipin!! ngee~ saperkah kanak2 dibwh nieh...

di kesempatan ini, auntie su (dat's me!), igin mengucapkan...

HAPPY BIRTHDAY AMIR!!
hadiah ada dah, nnti auntie su pass kat tok ma n tok bah na~
moga amir akan membesar menjadi anak yg soleh serta insan yg bguna n berkhidmat utk agama, bangsa, dan negara. (wahh, insyaAllah =D)
and moga amir sentiasa comeyyyyy~
luv u!!

trying on auntie su's tudung, pandai pki sndri tuh, smbil pgg iphone. nampak mcm artis br kuar mahkamah syariah jaa... hurmm...
y so serious amir? tgh kne mrh dgn kak ros(from upin ipin) ka? hikhik
always wif phones@cameras. i call him mr gadget junior!! (^O^)

p/s: amir is the son of my close cousin kak shima n her husband, abg rizal. (^.^)

p/p/s: hopefully one day, amir will read dis. hee~ =D

Read more

pantang tgk pompuan lawa

Written by Atishoo86 8 comments Posted in: ,

tajuk jer exaggerating nieh.

juz thinking knape pompuan (referring to myself) suke la dok tgk2 blog n fesbuk pompuan2 lawa, n shojiki ni iu to (sejujurnya), wujudlah perasaan envy while adoring them at the same time. apetah lg bile wanita2 tsebut mcm seorg yg berjaya.
suke tgk smpai thp almost stalker-ish dah. haha

masa tgk2 gmbar@baca blog2 mereka nieh, mestila terdetik di sudut hati (chewwah) ayat2 nieh:

"seronoknyaa...", "untungnya...", "bestnyerrr", dll yg sewaktu dgnnya.

adakah laki ader pasaan cmnie biler tgk laki len yg kacak, macho, dsb?? (not in a gay way)

ader ker org yg x envy thadap org len? yg adore him/herself jer.
ader ker?
?

why adore others and not yourself??


~retarded~
(abaikan mata yg dah comot sbb dok gosok2 mata, ngee~)

p/s: rasa mcm aku adore sume org jer... huuu

Read more

calling for doctors out there!!

Written by Atishoo86 23 comments Posted in: ,

wat am i?? wats wrong wif me?? am i a psycho-math?

haha. sbnrnya i dun even noe wat psycho-math is? wats the meaning or does it even exist??
saje je sbb bunyi cam best. if i'm not mistaken psycho-math is someone dat do a lot of mathematics. kire mcm giler maths lah... kot. hee~

i'm not really that giler buat kira2 mathematic, cuma i dunno wats wrong wif me, n wats the name of my 'sickness'. (mental sickness??nauzubillah, minx dijauhkan). i'm juz crazy about numbers.

i always think dat everyone has their own psycho side.
sometimes i do think i'm a bit gila. hakhak

not gila as in "hoo yeahh i'm gila!!!!" then do all the head banging thingy.
also not gila as in 'memancing ikan dlm baldi' or 'ikat kain pelikat kat bahu then terbang (kononla) kat koridor'--yeah, the type yg kena anto gi tanjung rambutan tuh.

gila i meant was gila as in 'psycho'. (gila-psycho, bukan samer kerrrr??) haha
ok, wateva, u noe wat i mean. (u do, rite??... or not??)

precisely saying, in my inner normal self, i hv dis awkward habits dat make me sometimes think i'm a bit psycho.

(HABIT la kot.. not psycho)

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
okay, y dun u judge...
kiter continue...

example 1:
" !!!!!!!!!!!!!!!!!!! --->19 "
what the chicken wif the '19'??
'19' is the number of the exclamation marks written there!!
i actually count!! i mean i do count. when i'm reading somebody's blog or comments or facebook notes, whenever they wrote these '!!!!!', '??????', '........', 'grrrrr', 'erkkkk', etc, i'll actually count all those!! --> (errr... it's '5 !', '6 ?', '8 .', '5 r', '4 k')


gila
kann?? (here comes the word gila)


it really tortures me whenever dlm satu blog tuh ader byk mende2 cmnieh!!

especially when the font is so small, dat i have to copy them on notepad and make them into bigger fonts, so dat it's easy for me to do the counting!


gilaa
kann? (here comes another one)


example 2:
i even count the pages for each book dat i read or use.
as for story book@ text book pages are written there, so no fuss about it, juz add the cover and the page for the context.
utk note book, evethough dah tulis buku tuh ader bpe pages, i still wanna count them!

buku purikura n calendar
pon aku kira!!


kadang2 penat n i feel almost gila (again, gila) doing all these things, but i still have to do it, kalo x wat rs insecure n x sdp hati.


paranoid?

i'm so crazy about numbers and counting, kalo aku dpt cipta formula mathematic baru xperlah jugak, but...??


example 3:
baru2 nieh my sis blikan beg skolah br utk saya, and it has love prints all over the bag.
and surprise2... i pushed myself to count all those love prints.
adeihh~ penat2...
byklah menda laen lg aku kira~
sbb tuh kalo baca komik ker, lambat giler nak habes.

dis habit started since saya di aaj, um, kalo x slh.
makin lama makin menjadi2.


sometimes i told myself "ISHA, IT'S OK NOT TO COUNT ALL THAT!!"--> nada tegas.
but i end up counting jugak.
is there anyone out there having da same prob as i do??

doctors out there, please help me wif my prob!!

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰


okay, xmasuk bab pegy supermarket lagi. bab nieh safwan mmg dah pakar dah!!
dia pon pening kepala tp mcm dah redha jer dgn perangai saya bila pegy supermarket.
kesian dia mesti kdg2 dier rs segan jgak bila gf dier nieh dok susun baju, susun2 susu kotak, sayur, dll kat supermarket tuh!! part time kah...?? BUKAN. kenapakah?? hurm...biler2 nnti saya citer yer...

adik nakalku, natchan

p/s: naseb baek aku xpernah tergerak nak kira bulu adik2 saya. (natchan, nemo, salem, dodo)

p/s/s: based on my 'experience', ramai suka tulis noktah(.) 3 kali. huhu. kbykan nombor ganjil... huhu

Read more

2nd n 4th Nov

Written by Atishoo86 7 comments Posted in:

wpon dah 5hb, saya still nak post dis specially dedicated to Mama n Abah.
(dis post is gonna be very similar to last year's, hehe)

first,
2nd September...

HAPPY BIRTHDAY MAMA

luv u soo much!!
thanx for being a very sporting n loving mom.

yer2, unlike me, my mom mmg petite ok... huhu

meh nak citer sket pasai my mom.
saya sgt kagum dgn mama, she's a woman wif many talent. benti keje semata2 nak jaga me n my sis, siyesly, pengorbanan mama xkan terbayar oleh kami... thank u soo much mama. she's such a loving wife, mom, aunt, grandma, dll. hee~

my mum, eventhough she's a housewife, i've never seen a more busier housewife than she is. aper korg igt suri rumah dok rumah goyang kaki?? owwhh not my mum. sentiasa penuhkan masa dgn kerja2nyer, mcm lipas kudung berjln ke sana ke mari. kdg2 i tego my mum, "mama, mehla dok tgk movie sat, pening isha tgk mama asek ulang alik depan blkg wat keja!"

risau jgak mama nih overwork. she's like superwoman, keje2 laki mcm bertukang sume pon dier wat. antara yg saya kagum, dier yg cuci2 dinding n lekat2 wallpaper satu umah tuh sendiri~ besenye mestila upah org len kan? huhu.
tp kadang2 saya bersyukur mama nieh x bekerja, sbb saya rs kalo mama kerja mestila dia sorg workaholic. as a surirumah pon nampak mcm workaholic dah.


mama nieh dulu penari tradisional, n dpt tawaran ke peringkat lg tggi tp dia tolak tawaran tuh sbb time tuh xder ahli keluarga yg dok kl. mcm cuak2 la kot. tp rsnya bakat mama nieh turun kat kakak saya kot. mama juga power english time skola2 dl, essay tbaik peringkat negeri rsnya. (sbb tuh dier risau dgn english saya yg makin2 berhabuk semenjak dok jepon).

saya slalu terpikir kalo mama nih bkn seorg suri rumah, apekah profession dier? bleyh jgak nak kate arkitek sbb sgt kreatif n berseni (design2 kayu utk depan rumah kami tuh adalah idea mama), bleyh jgak nak kate jd doctor, sbb suke bace buku2 medic, siap2 tau scientific name lg. dulu be4 aku disahkan kne thyroidism, mak aku yg ckp dl aku kne thyroid nih, wpon doc 1st aku pegy ckp aku saket jantung. nauzubillah.
tp part kreatif mmg kreatif sgtla, bleylak tetiba my mum n my sis pandai wat bunga dip(utk hantaran kawen tuh)!! haha. jimat belanja utk hntaran nnti. hakhak.

antara her ideas the design, etc

antara hasil tgn mama. agak terer kan utk bkn penggubah profesional dgn kurg basic.

tp bsyukur having her to us all the time, rs mcm kawan baik, sbb bleyh citer mcm2 kat mama, mmg sporting sgt!! i also luv looking through her pics zmn dulu2, mama mmg lawa!! antara yg plg best is mama pnye fashion sense nih mmg best lah, sbb same jer mcm sy n kakak saya. jd kalo mama kata dia bli bj kat saya, saya mmg senang ati jer, sbb tau mama nyer taste mcm saya jgak!!

hurm, nak citer sume mcm byk sgt, org yg baca pon buhsan kang. i noe everyone will say the same about their mom too, kan?? enuff said, mama is da best!! hikhik. (windu mi kari mama yg mmg tip top!!)


✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
ok next!!
4th September...

HAPPY 30th ANNIVERSARY ABAH n MAMA
(30 years and still counting. insyaAllah. heee~)

Happy Anniv abah n mama!!

always adore how it's been 30 years but both of u still lovey dovey mcm zmn bercinta muda2 dulu. (they're like the cutest n lovely couple ever for me. haha)

i learnt n still learning a lot from u guys about love n relationships. juz want both of u to know how lucky me n akak to hv such supportive n sporting n loving parents like u!!


i remember ms dulu2 how i used to 'curi2' selongkar dis one box, where my mom kept all the surat2 cinta (dl xder hp@email ok?) n kenangan2 dier n abah. ekekeke. mmg sweet sgt2 all those surat, eventhough i didnt get to read all of them sbb everytime terkantoi ngan mama!! haha.

acting remaja-ish. haha

even now, after 23 years, i still luv asking on how u first met, and everything... i know i'll get the same answer from both of u everytime i asked, i know it's gonna be the same story all over again, but it never bores me, and wat's better, it never bores both of u too telling me the same story.
i felt touched on how everytime abah n mama cerita kisah susah senang dr sblm kawen smpai skrg, u both hv dis same look on ur face, all of sudden muka berseri jer dua2.


they went through a lot together, through ups n downs, dats wat keep them going strong. wish all the happiness in the world for them... insyaAllah. amin...

last but not least, saja2 nak selit skalik, family pic taken on the 1st Hari Raya aritu. (curik from abg rizal's fesbuk... hehe... ampun yaa abg rizal)

luv all of u~
without me in it...sob3...

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

p/s: in case ader yg bosan wif me bragging bout my family... hee~ skali skala. everyone cant stop talking n bragging when it comes to family, rite?? hehe~
p/s/s: sbb tuh aku xleyh trime org yg dok kutuk2 mak bapak dorg kat blog dsb tuh.thank God none of them are among my fwens.

Read more

i feel old...

Written by Atishoo86 16 comments Posted in: , ,

juz got back from clinic, suhu agak tinggi 37.8.
but thank God not h1n1 okey.
doc said my nadi laju bebenor (pandai ckp melayu doc nieh).

mmg pon smpai x leyh lena sbb dok dup dap dup dap ja jantung.

tp okey kot...
br pas mkn ubat, n tggu ms nak lelap jer nieh. ngee~

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

wat about the title?
ok, alkisahnya mmg i feel old n seasoned btol lately nieh.

sesape yg ader facebook sure tau kan, friends' updated status will be featured dekat news feed kiter tuh kan?
same la jgak kalo dorg komen2 gmbar or comment2 kat wall rakan2 mereka yg juga rakan2 kiter.

so, reading all those stuffs really makes me feel old. kenapakah??
let's see... i give u an example k...


"shaye wase shaye shuke la pakai waju nieh" --> oh, ok...
"awak mamam apa tadi? shaye nak mamam jugak, pewut lwapar...." -->errr, oo..k....
"gwedik lah awak nieh, shuke hati shaye lew"--> nieh ok kot... huhu

mase memula baca dis kind ok 'bahasa', saya rs mcm saya buta bahasa melayu kah??
siyes xpaham. 2,3 kali tgk br dpt figure out.

i think dis is how our parents feel, when their children started texting them using dis sort of "bahasa org muda".
i remember when i first started texting my mum n dad using the word giler@gila.
such as "lapaqqq gilaa, penat gilaa, ngantuk gilaa".

mama abah keje perli ja dat time, "suma benda pon gila ka??"

but tup2 skrg pon dorg pakai jgak pkataan tuh. haha


ok, back to the main story, i personally think bleyh trima lah kalo it's a 'her' using dat pattern of language.
but if it's a 'him', adoilaa~ sy x bleyh trima sgt lah kan.

adakah tuh bhs remaja zmn skrg?
xjuga, sebab ada jer yg lg tua dr sy.
adakah tuh bhs org bandar skrg?

xjugak, ada jer dr luar bandar.
adakah tuh bahasa terkini hiburan sensasi?
mungkin kot...mcm cool kot kalo pakai...ala2 ikot peredaran zaman.

will i be using those kind of bahasa dlm masa tdekat?
haha, dunno, for now x kot.
sbb saya pon xreti biler nak tukar huruf tuh jadik 'w' (lapar-->wapar) n biler nak tambah 'h' (saya-->shaye).


then, susah jugak kang blood pressure mama saya makin naek plak sbb stress xpaham apa anak dia tulis dlm msg tuh. hehe
satg msg, "mama, isha lwapar...".--> kang xpasai2 mama abah risau "penyakit apa plak anak aku kena nieh... xpnah dgq plak 'lwapar', bnyi cam kronik jer." haha

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

p/s: i was thinking "ooo, niehla bahasa anak muda zmn skrg...".--> OMG, 'anak muda'?? wat am i then?? haha

~sob3~

Read more

sgt cdeyh...

Written by Atishoo86 3 comments Posted in:

aku dmm sgt trok dr smlm...
mmg xlrt mgkit...
aku hrpkan bila kita ikhlas bbuat baik dgn org, org akan kenang kita dan akan do the same.
aku igt bila kita ikhlas caring dgn org, org akan hargainya.
bila org saket, aku mmg kesian sbb aku tau mcmana susah rs saket bila xda org tolong.
bila aku saket.....?
kdg2 aku menyesal bbuat baik n caring kat org.
alangkah baiknya kalo hati aku keras mcm batu.
aku sgt cdeyh skrg...
cdeyh dgn kata2 seseorg yg aku agak amik brt mcm adik...

bila time saket mcmnie... sgt rindu intan, wanie, n yus. besar jasa mereka menjaga aku tiap kali saket dulu...

-writing thru iphone... xlrt bgn... tp nak tulis sbb tlampau hurt sgt skrg nieh, xtau nak luah kat mana...

Read more

random babbling

Written by Atishoo86 2 comments Posted in: ,

on study
tup tap tup tap lbeyh kurg dua minggu nak final exam.

siyes kah??
huwaaa~ apa yg aku blaja slama nieh?
mcm xigt apa2 pon.

cuak lah niehhh.

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

on crush
awat nick carter mcm makin ensem nieh...

tercair la plak (euww) wpon nyampah ngan dia dulu. huhu

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
on entertainment
1) sila lah watch so you think you can dance new season nieh, mmg gempak habis aa...
2) x factor mmg lg best dr american idol, dulu lyn aus idol pon mmg lg best dr us idol. hoho
(knape miss frank kuarrrr???? why dat two kids john n edward r still in?!!)
3)utk sesapa dah bosan tgk one tree hill yg dah makin merapu tuh, (tp sophia bush tidak membosankan yer yana... hihi), sila lah beralih kepada the vampire diaries.

p/s: mmg cekap bab2 reality n tv series nieh, sbb 24 jam ngadap comp wat repot. haha

Read more

pms...i'm guilty!!

Written by Atishoo86 4 comments Posted in: , , ,

it's the time of the month...
the time where my mood tunggang terbalik n sensitif nak mampos.

yeah, typical women's enemy: PMS

lately, i'm missing my girlfriends soo badly.
i wanna call them, but knowing they hv their own activities, i juz follow em up thru facebook@blog.
as long as i know they're happy, i'm fine.

i wanna call them but i felt 'heavy'.
dunno y, i feel sad n very homesick talking to em.

to ignore dis homesick feeling, i dun call em. i juz send sms and all.

trust me, it's not the best time to be homesick rite now, sbb i hv a lot to focus on at the moment.

i hv exams every week, i hv tons of reports yg sensei x habes2 panggil utk sesi soal jawab, tons of homeworks.


Gosh, how i hate 2nd semester.

2nd semester resulted me as a very bad daughter, gf, and friend.

i seldom call home like i used to, i seldom talk to my bf on the phone, i seldom spend time to call my friend.

one of my bestfriend got hurt from an accident, wish i cud pay her a visit, but...?
mimi ajak sleepover umah dier masa taikai gifu, but...?

havent seen norq for a while, sdgkan last year slalu jln2 dgn dier. wanna go lepak-ing n share story wif her, but...?

din called me a few times when i'm in the middle of jugyo(klas), but have i called him back...? NO.
i juz texted him.

"oooh yes your honor, i'm guilty as charged."


i feel bad when they call me, but in the middle of tgh rancak berborak i hv to say, "sorry, got to go to the library, etc".
balik rumah dah pkol 7, makan solat mandi, tup2 pkol 9, then wat keje smpai pg. tdo pon ntah ke mane dah. huhu.
i'm sorry u guys, i promise i'm gonna make it up to u after i'm finished battling wif this semester's hectic-ness.
(ooh, forgive my bad english. i'm a malay after all. haha)


oh yeah, i'm also hating dis semester because my health doesnt do justice to me.

always hv dis chest pain a.k.a sign of STRESS.


p/s: how i wish everyone lives near me so i can meet them easily.

p/s/s: i'm so selfish dat i hope everyone cud come to toyohashi. (igt org len xder keje ker!!) huhu

p/s/s/s:looking forward to dis aki yasumi, hopefully i can at least see norq, mimi, n cha...

✰ ✰ i wish i'm a superwoman, i can be in many places at a time ✰ ✰

Read more

summary minggu ini 1

Written by Atishoo86 6 comments Posted in: , , , ,

dis week's summary.
safwan dtg, nak celebrate besday dia.

pttnya besday dia saya la kne pegy sane, tp apakan daya sy bz teramat.
safwan dtg pon dia dok melangut ja wat keja sndri sbb saya kne dok pi ulang alik jmpa sensei n siapkan report.
ampun ya pak!!
xwat apa spesel pon tuk en safwan nieh... hadiah 'dibawa ke hdpn' ok? hehe.

nway, teman pakwan sopping sakan, then tetibe saya pon dpt hadiah, katanye sempene besday dier.
aikkk?? 逆じゃん? hehe. tenkiu btw!!

wiken nieh pon agak packed gakla.
kelam kabut wat report
jmpak sensei2celeb besday pakwan check brake ketetukar tyre kete.
phewww~
penat pon penat, duit pon melayang2~ wuhuuu~
oh yer, kami sempat pegy jalan2 cari makan ke hamamatsu.
pegila mosaiculture yg diheboh2kan itu. tp sbb hujan xbpe masyuk lah. hoho
pegi pon sbb nak tgk jln ke sana, sbb nnti kalo mimi ngan norq jadi dtg toyohashi, saya mau bawa mereka ke sana... =)

so, here r the pics.
(agak malas updet blog saikin, so amik ko, nk letak gambaq byk2 bg berseri sket) haha


✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
posing kembangkan-idong-anda

pewwiitt~ ngorat bleyh? haha

ms nih ckp kat safwan, "i nak wat muka sexy nihhh"
-mcm muka lalok nak tdoq adalah-
comeyy hat blkg tuh, mcm natchan!! haha
klon gaya patung, tp sbb patung tuh comey sgt, klon x menjadi. hoho
wiwwiittt2!! baju bau kedai tuhhh~ price tag pon xbuang lg pa tuh!
safwan: haa haa... wat gaya pelik2 lg. dia nih laa... ish. (ekekeke)
ololo, y so serious? jgn risau, xletak hantaran mahal2 pon. Rm20k gurai ja. haha
xjmpak msia, indon pon jadiklah
ronald mcdonald and gravis. huhu
kat mega kebab, Alhamdulillah sedapp~safwan wat2 terharu. caih~weee~ "saya dah tua~" weee~specially ordered for him.
*abaikan tulisan atas kek tuh, memandai ja makcik kedai tuh tmbah2 ayat* hahahappy birthday dear

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
kesimpulan utk mggu nieh:

i) best jgak sbb after a week yg pnuh dgn xms n lab reports dpt jugak release tension wif si dia.
ii) xpnah pki jln2 anak tudung + slendang mcm gmba diatas. 1st time pki tdg 'awning' keras tuh ms raya aitu. saja ja pki sbb akak dah blikan. not bad jgakla, sbb wpon ujan lebat, tudung x terpenyek pon. bagus2!! (^.^)

p/s: hrp2 mimi n norq jadi dtg toyohashi dis week. miss them soo muchhh~

Read more

hampa paham dak?

Written by Atishoo86 2 comments Posted in:

huhu~ saikin (lately) ada plak menda2 tjd.
yabai desune... huhu...
xper encik boyfie, dun wori k. haha

tp kdg2 bengang jgak dgn org2 yg kdg2 xpaham dgn apa yg kiter kata.
xpaham or saja2 wat xpaham?!
huh.
lantak hampa lah.....

Read more

to him...

Written by Atishoo86 6 comments Posted in: ,

eventhough i'm super busy preparing for tomorrow's test n reports, it would be wrong not to take a minute to write dis.

juz wanna wish my dearest mr. boipren, Safwan:

HAPPY 25th BIRTHDAY
(OMG, u dah 25?? tuanya u!! haha)

May all ur wishes come true
May Allah bless u always
Semoga dimurahkan rezeki
dan lain2 ayat standard, hehe~

personal msgs from me:
Thank u for always being there for me
Also, glad u always being so supportive in everything
Trima kasih jugak sbb never complaint on how i look, pakai aper, gemok ker aper ker, masak xsdp ker, or aper2 pon! u always seem so 'menerima' jer everything. i feel appreciated for dat. =)
Lastly, thank u for being who u r. mmuuahh!! ラビュー dear!!
Jgnla balik Msia...sob3...

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

p/s: malu2 rs nak post entry nih. cm jiwang jer... hoho

Read more

Back to basic

Written by Atishoo86 4 comments Posted in: , ,

As i've been complaining in my previous posts, i'm having skin problem.
problem apa lagi... muka berjerawat yg xmau hilang2 tuhlah...

so i ordered the Proactiv dats well known for its acne treatment.
my sis n my fwens tried it before, and it totally worked well on their skin.

as for me, a week after trying the proactiv, the acne lighten a bit, but i hv redness on my cheek, mcm sunburn.

i tot mmg sunburn, sbb ms pakai proactiv tuh xderlah rs pedih2 or anything, rs soft jer.

sbb risau, i looked up for this prob in the proctiv homepage.


✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
and it turned out:

Proactiv is clearing my acne, but I have redness. What should I do?

If you experience redness when you first use Proactiv Solution, you may be sensitive to benzoyl peroxide. If this happens, stop using the system for two days. When your skin begins to improve, resume using the Renewing Cleanser and Revitalizing Toner daily. To slowly build a tolerance for benzoyl peroxide, use the Repairing Lotion twice a week at night. Gradually increase nightly usage of the Repairing Lotion, as tolerated. If redness persists, stop using the product and consult your doctor.

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

for dat, i decided to stop using proactiv for a while. then my sis ckp dier dulu pon pakai 2 hari skali dulu, sbb xnak kulit 'terkejut'.

so now it all comes back to the basics:

bedak sejuk (yg ori k? xder wangi2an or campuran kimia yg memedihkan muka tuh!!)
sapu Evening Primrose Oil kat muka every nite
sabun susu kambing
makan pil Evening Primrose Oil (mmg elok tuk pompuan, dlman n luaran)
(kata mama, sapa soh dok escape mkn primrose oil, tuh yg kulit jd cmtuh tuh, degil lg... ekekeke...yes2, now i
learnt my lesson ma. haha)
makan jamu (oh, nieh sy xtggal k...hoho)
byk makan sayur n buah2an

my jamu (remaja kah? hehe) n bedak sejuk

evening primrose oil, utk sapu muka, saya pecahkan jer pilnya. haha

p/s: bedak sejuk mmg bagus. tgk org2 tua skrg, cthnya tok saya, sbb asek pki bedak sejuk n byk amik wudhuk, xder pigmen pon!!


Read more

A Halo Cloud Over Moscow

Written by Atishoo86 0 comments Posted in:


✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

From Y! Buzz:

And you thought rainbows were cool. A few days ago, a mysterious cloud shaped like a halo appeared over Moscow, and the buzz has yet to break.

We're the first to admit that a photograph of the heavenly cloud appears to be photoshopped. It's just so...perfect. But meterologists have spoken up and said the cloud wasn't digitally altered. However, it wasn't exactly what it appeared to be, either.

When the cloud initially formed, some UFO enthusiasts declared it to be a "true mystery." Some even compared it to the giant spaceship hovering over Earth in the movie "Independence Day." Reality quickly dashed any predictions of an alien invasion. An article from the Daily Mail explains that the "luminous ring-shaped cloud" was simply an optical effect.

An official spokesperson for Moscow's weather department said, "Several fronts have been passing through Moscow recently, there was an intrusion of the Arctic air too, the sun was shining from the west — this is how the effect was produced."

The cloud loomed last week, but the searches are still soaring. Lookups on "halo cloud" and "moscow cloud" are both booming, and a video clip has garnered hundreds of thousands of views on YouTube.

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Apakahhh??
Cantik kan??

Read more

happy but tired

Written by Atishoo86 9 comments Posted in: , ,

got these 2 today...

heee~
Alhamdulillah... never in my dream i tot i'll be getting my nihon driving license masa my 1st test.
why?
because strict yg melampau n history shows kebykan smpai 6,7 kali amik test br lepas kot.
so, i went there (the driving test centre) today wif 0% of confidence, juz thinking, xper, amik pengalaman jer.
kalo ader rezeki, lepas, syukurlah. xlepas, cuba lg nanti.
tgk2 dgn izinNya, Alhamdulillah lepas.
mmg lucky n naseb sgt.


✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

penat, pnat wat hiasan daisai (univ festival) satu hal, tp xkesah sbb enjoy pon.
pnat sbb satu hari xrehat jer kot.


but wats tiring me da most, is being someone whom people most likely to make fun of.
it's da same old joke, over and over again.
like a video tape playing and playing non stop.

sumtimes it's ok, sbb skali skala, but kalo dah over sgt smpai thp nak hina tuh.
enuff lah kan. coz, aku xkaco idop ko pon.
u told me sumthing great happened to you, i praised u, i congratulated u.
but when great things happened to me, u still keep kutuk-ing me.
i mean wat the frog kan?

do i NOT deserve great things??

i'm not talking about i'm a bit senior than u, so u hv to treat me specially.
not dat, NOT dat.
but u stil have a border that u cannot cross in a relationship between human (or even binatang), no matter wat age, wat color, wat sizes u r.
dat border is call RESPECT.

make fun of someone else, ok? or much better, juz make fun of urself.
i seldom say dis n really mean it, but boleh blah ok??
u always say dat u're a guy of many talents n many thoughts.
so, i'm sure u have great ideas of ur many thoughts on how to make fun of urself.
for me, i've had enough of ur stupid jokes. (yeah, for me it's stupid)


wat's wrong wif being chubby, and being in dis size.
aku pnah kaco ko ker??
ko ckp bagus, konon2 bg nasihat baek punya lah kat aku n org laen, but hv u ever think how many times u've hurt others' feelings??
i noe i'm not da only one.
stop being so arrogant and so full of urself dude.

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

p/s: stop picking on me on my size, weight watsoever. wat i noe is i'm still in the normal range and live in a healthy lifestyle. nak kaco sket2 sudahla, xpyh smpai melampau2. very humiliating and ckp to make me feel down.

p/s/s: dat's y, kdg2 malas nak join keramaian. if the keramaian only involve the families and the girls jer yg i'll go without hesitating.

p/s/s/s: mintak maaf entry yg sgt emo, and agak kasar...

Read more

my new toys I

Written by Atishoo86 5 comments Posted in: , ,

yippie~
got myself new toys.
taraaaa~

it's the kanebo lavshuca's rouge star classic lipsticks.

ok, if u're wondering wat's with the casings?

these r actually the testers dat havent been used.

it's my personal idea to try to own many make-ups for lower prices.

so, here's my tips for org2 'sengkek' like me, but hv big desire to collect make-ups.

search for 'testers' in the auction or the internet.
u'll find certain sellers dat sell unused testers.
(or the used ones if u dun mind. tp, lack of hygiene lah kot... huhu~)
biasanya diorg akan sell the testers dlm jumlah yg banyak.
for example, mcm eyeshadow, they'll sell in 10,11, etc colors. bukan 1,2.
if yg mahal mcm bobbi brown, maquillage, or nars ker br dorg jual satu2...
so, for dat u'll be able to add more colors to ur make-ups collections!!


apa yg untungnya...??


for example, da normal price for dis kanebo lavshuca's rouge star lipstick is ¥1575 = RM60 (ikot currency skrg).
but i bought all these 11 colors for only ¥2000 = RM77!!

(wpon casingnya burok kan, aku pedulik aper... hoho)

❤ ❤ some people said, the testers hv lower qualities than the real one, but so far they're all great, very similar (if not the same) to the one being sold. ❤ ❤



on lavshuca's rouge star classic lipsticks:

all the colors r great.
tak terang eventhough nampak mcm terang, very natural.
(very japanese-ish lah)

very soft, selesa pakai.
thn lama or tak tuh, i'm not very sure, sbb br dpt ptg td.
but i doubt dia thn lama, sbb slalunya lipstick in dis range of price xthn lama pon. haha!

yg harga ¥3000 ke atas tuh thnla kot...


these three r my favorite colors:



p/s: "my new toys II" comin up soon!! hee~
*wink*

p/s/s: oh yer, saper yg blom tgk film g-force, sila lah tgk yer!! highly recommended!! =))

Read more

Welcome to Atishoo's Blog!! Thanks for dropping by!! (^.^)